Spletne strani MOL Slovenija d.o.o. uporabljajo piškotke (majhne datoteke podatkov, ki se izmenjujejo med strežnikom in stranko), kar omogoča boljšo izkušnjo pri uporabi spletne strani za obiskovalce in s tem boljše storitve, ki so jih deležni.
Zbiramo tudi anonimne statistične podatke z namenom izboljšanja funkcionalnosti in delovanja naše spletne strani.


Več na Politika zasebnosti
Facebook Youtube Linkedin Instagram

Skupina MOL je integrirana, neodvisna, mednarodna naftna in plinska družba s sedežem v Budimpešti na Madžarskem. S svojimi poslovnimi dejavnostmi in dinamično mednarodno ekipo, ki šteje več kot 25.000 ljudi, je aktivna v več kot 30 državah in beleži več kot 100 let izkušenj v industriji. Trenutno poteka proizvodnja v 8 državah, raziskovalne dejavnosti pa v 13-ih. Skupina ima v lasti 4 rafinerije in 2 petrokemijski enoti v okviru integriranega upravljanja oskrbovalne verige, in sicer na Madžarskem, Slovaškem in na Hrvaškem. V Skupini MOL obratuje blizu 2.000 bencinskih servisov v 10 državah Srednje in Jugovzhodne Evrope.

Poslovanje Skupine MOL sestavljajo 4 ključna področja:

UPSTREAM

Skupina MOL ima več kot 75 let izkušenj v raziskavah in proizvodnji, njen raznolik portfolio pa vključuje naftne in plinske raziskovalne lokacije v 13 državah in proizvodnjo v 8 državah. Poleg svoje ključne regije, Osrednje in Vzhodne Evrope, je MOL prisoten in ima partnerstva tudi v regiji CIS, na Bližnjem vzhodu, Afriki in Pakistanu. V letu 2014 je Skupina MOL vstopila tudi v Veliko Britanijo in pozneje še na Norveško z namenom povečanja svojih rezerv in okrepitve dejavnosti na morju. Skupina MOL je zavezana odgovornemu in trajnostnemu poslovanju, podpori skupnosti in si prizadeva uresničevati najboljše možne zdravstvene in varnostne standarde.

GAS MIDSTREAM

Skupina MOL upravlja 5.782,00 km dolg sistem cevovodov z 24 vstopnimi točkami in približno 400 plinskimi izstopnimi točkami. Prav tako upravlja 6 regionalnih centrov in 6 kompresijskih postaj ter nadzorni center v Siófoku.

DOWNSTREAM

Downstream divizija Skupine MOL upravlja s 4 rafinerijami in 2 petrokemičnima enotama, sestavljena pa je iz različnih poslovnih aktivnostih, ki so del integrirane poslovne verige. Le-ta spreminja surovo nafto v raznolik spekter rafinerijskih proizvodov, ki so namenjena gospodinjstvom, industriji in transportu. Proizvodnja med drugim vključuje bencine, dizelsko gorivo, kurilno olje, gorivo za letala, olja in maziva, bitumen ter utekočinjen naftni plin. Skupina MOL pa proizvaja in prodaja tudi petrokemikalije na svetovni ravni in je vodilno podjetje v petrokemičnem sektorju v regije Osrednje in Vzhodne Evrope.

V letu 2016 je bil Downstream Skupine MOL s strani Petroleum Economist nagrajen kot najboljše Downstream podjetje.

POSLOVNE INOVACIJE & STORITVE

Maloprodajno mrežo Skupine MOL sestavlja blizu 2.000 bencinskih servisov v 10 državah, pretežno lociranih v oskrbovalnem dosegu rafinerij Skupine MOL kar maksimizira sinergije med rafinerijami, marketingom in maloprodajo. Naš cilj je gostom na naših prodajnih mestih zagotavljati visoko kvaliteto proizvodov in najbolj zaželene storitve in rešitve zahtev v prihodnosti.

Za več informacij o Skupini MOL obiščite

 

×