Spletne strani MOL Slovenija d.o.o. uporabljajo piškotke (majhne datoteke podatkov, ki se izmenjujejo med strežnikom in stranko), kar omogoča boljšo izkušnjo pri uporabi spletne strani za obiskovalce in s tem boljše storitve, ki so jih deležni.
Zbiramo tudi anonimne statistične podatke z namenom izboljšanja funkcionalnosti in delovanja naše spletne strani.


Več na Politika zasebnosti
Facebook Youtube Linkedin Instagram

Filtriranje novic glede na datum:

Filtriranje novic glede na ključno besedo:

MOL Slovenija med najboljšimi poslovnimi subjekti v Sloveniji

MOL Slovenija je že tretje leto zapored dosegla najvišji razred bonitetne odličnosti AAA in se tako uvrstila tudi me podjetja z zlato bonitetno odličnostjo.

Analitična hiša Bisnode, največja partnerska družba bonitetne hiše Dun & Bradstreet, v okviru mednarodnega projekta izvaja finančne analize podjetij in ima večletno tradicijo v podeljevanju certifikatov bonitetne odličnosti v 19-ih evropskih državah, med njimi tudi v Sloveniji. Bonitetna ocena odličnosti predstavlja nadpovprečno bonitetno vrednost gospodarskih subjektov. Temelji na računovodskih izkazih subjektov za zadnje poslovno leto in napoveduje varnost poslovanja v naslednjih 12-ih mesecih. Bonitetno oceno odličnosti imajo najboljša podjetja s ključno diferencialno prednostjo pri poslovanju.

MOL SLOVENIJA d.o.o. po analizah za leto 2018 spada v 9,6% najboljših poslovnih subjektov v Sloveniji ter se tako uvršča v najvišji razred AAA. V Sloveniji je v letu 2018 med vsemi 176.466 registriranimi podjetji, zlato bonitetno odličnost doseglo zgolj 12.214 podjetij oziroma samo 6,9% vseh podjetij v Sloveniji. Bisnode je letos petič med vsemi gospodarskimi subjekti izluščil zlata bonitetno odlična podjetja – to so podjetja, ki najvišji razred AAA dosegajo tri leta zaporedoma.

Zlata bonitetna odličnost je ocena, s katero bonitetne hiše na osnovi različnih kriterijev ocenjujejo boniteto podjetja skozi daljše obdobje – med drugim so sestavni del ocene tudi ocena plačilne sposobnosti, kreditna sposobnost, zadolženost, dobičkonosnost in drugi kriteriji tveganosti poslovanja s podjetjem. Podjetje, ki izkazuje zlato bonitetno odličnost, predstavlja najbolj zanesljiv, kredibilen in nizko tvegan poslovni subjekt za sodelovanje z vsemi poslovnimi partnerji: dobavitelji, kupci, zavarovalnicami, bankami in drugimi poslovnimi partnerji.

»Biti zanesljiv poslovni partner našim dobaviteljem, kupcem in ostalim poslovnim partnerjem, je ena izmed temeljnih smernic našega finančnega poslovanja. Ponosna sem, da so naša prizadevanja že tretje leto zapored nagrajena z najvišjim razredom bonitetne odličnosti AAA in da smo postali tudi zlato bonitetno odlično podjetje.« je povedala mag. Jasmina Gregorn, Finančna direktorica v MOL Slovenija d.o.o.

Skupina MOL gradi nov obrat za proizvodnjo gumiranega bitumna na Madžarskem

 • Proizvodnja z letno kapaciteto 20.000 ton se bo pričela naslednjo leto
 • Zahvaljujoč gumiranemu bitumnu je mogoče graditi bolj trpežne asfaltne ceste brez razpok, z večjo nosilnostjo in nižjimi stroški vzdrževanja
 • Obrat bo recikliral rabljene pnevmatike

Temeljni kamen novega obrata za proizvodnjo gumiranega bitumna (MOL Rubber Bitumen), je bil v začetku maja položen v Zalaegerszegu na Madžarskem, blizu rafinerije Skupine MOL. Obrat bo recikliral rabljene pnevmatike. 75% od investicije vredne 3 milijarde HUF je zagotovljeno s strani Skupine MOL, preostalih 25% pa bo financirala madžarska vlada preko Programa podpore investicijam.

Temeljni kamen novega obrata so položili madžarski Minister za finance Mihály Varga, župan mesta Zalaegerszeg  Zoltán Balaicz in Predsednik uprave in Izvršni direktor Skupine MOL Zsolt Hernádi. Proizvodnja v novem obratu z letno kapaciteto 20.000 ton se bo predvidoma pričela v naslednjem letu. MOL Rubber Bitumen proizveden iz rabljenih pnevmatik se lahko uporablja za gradnjo trpežnejših asfaltnih cest, ki imajo večjo kapaciteto obremenitve in prispevajo k nižjim stroškom vzdrževanja. Vzdržljivost je dobro prikazana z dejstvom, da na katerikoli cesti grajeni z gumiranim bitumnom, ni nobene razpoke, čeprav je najstarejše testno cestišče staro že 15 let. 

Gumirani bitumen, ki se proizvaja z uporabo okolju prijazne tehnologije, se bo primarno uporabljal za gradnjo cest na madžarskem tržišču. Patentirana tehnologija je rezultat sodelovanja Skupine MOL in Panonske Univerze. Nov proizvodni obrat bo za proizvodnjo uporabljal 3.000 ton gumenega granulata letno, kar bo doprineslo k recikliranju približno pol milijona odsluženih pnevmatik. Ta številka predstavlja 8 - 10% odpadnih pnevmatik na madžarskem trgu na letni ravni. Letna proizvodnja 20.000 ton tovrstnega bitumna bo omogočila gradnjo 200 kilometrov cestnih pasov oziroma prenovo zgornje plasti 600 kilometrov cestnih pasov.

»Madžarska vlada s podporo v višini 750 milijonov HUF podpira Skupino MOL v okviru Programa za podporo investicijam. Gradnja novega obrata Skupine MOL bo prispevala k boljši kakovosti cest na Madžarskem.« - je povedal Mihály Varga, madžarski Finančni minister.  

»V naši strategiji 2030 se močno osredotočamo na proizvodnjo okolju prijaznih, inovativnih proizvodov v manjšem obsegu. Želimo voditi spremembe: smo edino podjetje v regiji osrednje in vzhodne Evrope, ki ima lastniški patent za tehnologijo gumiranega bitumna. V skladu z izračuni so stroški cest zgrajenih s tovrstnim bitumnom lahko za 30% nižji v 30 letnem življenjskem ciklu. Takšni prihranki bodo pripomogli k širitvi uporabe tega produkta v nacionalni ekonomiji. Tako poleg pomoči okolju z okolju prijazno rešitvijo, igramo pomembno vlogo tudi pri ustvarjanju cest z manj ustvarjenega hrupa, brez razpok na Madžarskem.« - je dodal Zsolt Hernádi, Predsednik Uprave in Izvršni direktor Skupine MOL.

Skupina MOL proizvaja ogljikovodike v regiji Zala na Madžarskem že več kot 80 let, prav tako se ukvarja z dejavnostjo rafinerij že več kot 65 let. Prvi obrat za proizvodnjo gumiranega bitumna s kapaciteto 5.000 ton v rafineriji Zala, je pričel delovati leta 2012, nov obrat pa bo zgrajen kot odgovor na naraščajoče povpraševanje po tem produktu. Nov obrat bo prispeval k učinkovitemu poslovanju rafinerije Zala in omogočil zaposlitev okrog 100 novim sodelavcem.                          

V preteklih 6 letih je bilo z uporabo gumiranega bitumna zgrajenih ali prenovljenih 60 kilometrov cest na Madžarskem, kar pomeni, da je bil izkoriščen gumeni granulat pridobljen iz okrog 150.000 starih avtomobilskih pnevmatik. Tudi v Sloveniji smo v letu 2019 izvedli prvo testno asfaltno polje z MOL Rubber Bitumnom. Na podlagi pozitivnih izkušenj testnega polja in dodatnim kapacitetam z novim proizvodnim obratom Skupine MOL, tudi v MOL Slovenija načrtujejo širitev poslovanja s produktom MOL Rubber Bitumen. 

Zsolt Hernádi, Predsednik Uprave in Izvršni direktor Skupine MOL ter madžarski Finančni minister Mihály Varga

 

Dodatne informacije

O razvoju MOL-ovega bitumna iz rabljenih pnevmatik

Nova proizvodna tehnologija za pridobivanje gumenega granulata, ki je narejen iz bitumna in odsluženih pnevmatik, je bila razvita s skupnimi močmi Skupine MOL in Panonske Univerze. Kemično stabiliziran MOL Rubber Bitumen je bil patentiran leta 2009. Leta 2014 je bil nagrajen kot Environmentally Friendly Product Trademark – Blagovna znamka za okolju prijazne proizvode. MOL Rubber Bitumen je prejel številne domače in mednarodne nagrade, med ostalimi leta 2015 Environmental Innovation Award s strani madžarskega Innovation Grand Prix tekmovanja. Leta 2016 je prejel naziv inovativen proizvod leta 2016 – Innovative product of 2016 s strani IChemE (Institution of Chemical Enginneers), izmed 23 prijav na mednarodni ravni.

Po letu 2000 je Skupina MOL pričela delati na domači proizvodnji gumiranega bitumna, ki je bil v tujini že v uporabi. Glede na postopke, ki jih uporabljajo v ZDA, se gumirani bitumen proizvaja zraven ali na samem gradbišču, saj se mora produkt zaradi ekstrakcije gumenih delcev porabiti v nekaj urah, prav tako pa proizvodnja asfalta zahteva specialno opremo. Z namenom ustvariti nov proizvod s katerim bi lahko ravnali kot z običajnim cestnim bitumnom, je Skupina MOL v sodelovanju s Panonsko Univerzo, razvila tako imenovani kemično stabiliziran gumirani bitumen – MOL Rubber Bitumen. Patentirana tehnologija Skupine MOL omogoča, da je lahko takšen bitumen transportiran, skladiščen in uporabljen pozneje, tako da je lahko proizveden tudi v večjem obsegu in je lahko uporabljen tudi v oddaljenosti od lokacije proizvodnje.  

Prednosti gradnje cest z gumiranim bitumnom modificiranim v primerjavi z uporabo običajnega bitumna za gradnjo cest:

 • Približno 1.5x daljši življenjski cikel
 • Njegove lastnosti na področju utrujanja asfalta so odlične, zato je asfaltirana cesta manj razpokana
 • Večja nosilnost, nižja tendenca trganja
 • Odlična adhezija na minerale zmanjšuje možnost razvoja razpok
 • Daljša življenjska doba in večja odpornost na vplive iz okolja, zmanjšata stroške vzdrževanja
 • Doseči je možno občutno zmanjšanje cestnega hrupa, zato ni vedno potrebno graditi protihrupnega zidu
 • Izboljšana prometna varnost zaradi zmanjšane zavorne razdalje, ki ima pomemben učinek zniževanja tveganja, zlasti v deževnem vremenu ali v bližini prehodov za pešce
 • Trajnostni gospodarski razvoj je močno okrepljen z uporabo novega materiala za gradnjo cest, ki zmanjšuje tudi količine odpadnih pnevmatik
 • Recikliranje odpadnih gumijastih materialov v skladu s smernicami EU.

Podjetje MOL Slovenija z dodatno izpostavo prisotno tudi v Lendavi

Murska Sobota, 27. 5. 2019; Podjetje MOL Slovenija je trenutno po vsej Sloveniji prisotno z 48 bencinskimi servisi. Medtem ko sedež podjetja še naprej ostaja v Murski Soboti, so v podjetju danes odprli tudi nove poslovne prostore za potrebe podjetja, in sicer v Lendavi. Ob tej priložnosti so z zavedanjem, da je vlaganje v lokalno okolje bistvenega pomena za razvoj lokalnih skupnosti, podarili tudi donacijo Dvojezični osnovni šoli II iz Lendava, ki je bila prav v tem tednu organizatorka  26. iger SPECIALNE OLIMPIJADE za področje mariborsko-pomurske regije.

MOL Slovenija je članica Skupine MOL, ki je s svojimi poslovnimi aktivnostmi prisotna v več kot 30 državah po svetu. Podjetje MOL Slovenija je bilo ustanovljeno leta 1996 in ima sedež v Murski Soboti. V podjetju beležijo nenehno rast poslovanja na obeh segmentih poslovanja, tako na veleprodajnem, kot maloprodajnem, kjer danes njihova maloprodajna mreža vključuje že 48 bencinskih servisov MOL po vsej Sloveniji. Vzporedno z rastjo poslovanja, raste tudi ekipa sodelavk in sodelavcev, ki na upravi podjetja šteje nekaj čez 50 zaposlenih.

Uradna otvoritev je potekala tudi v sklopu praznovanja še enega pomembnega jubileja v podjetju MOL Slovenija. Okroglo obletnico obratovanja bo 25.5.2019 namreč obeležil prvi avtocestni bencinski servis MOL v Sloveniji, ki so ga v podjetju odprli pred 10-imi leti. MOL Pince je tako bil in ostaja poseben mejnik v poslovanju podjetja MOL Slovenija saj je podjetje z otvoritvijo le-tega, svoje produkte in storitve lahko pričelo ponujati tudi neposredno ob avtocesti.

V podjetju MOL Slovenija v skladu s smernicami trajnostnega razvoja in družbene odgovornosti, veliko pozornosti namenjajo tudi razvoju lokalnih skupnosti. Ob priložnosti praznovanja nove pridobitve in okroglega jubileja bencinskega servisa MOL Pince, so v podjetju MOL Slovenija svoj uspeh tudi tokrat delili s tistimi, ki potrebujejo njihovo podporo. Donacijo so tako podelili Dvojezični osnovni šoli II iz Lendave, ki je bila prav v tem tednu organizatorka 26. iger SPECIALNE OLIMPIJADE za področje mariborsko-pomurske regije. Svetovno športno gibanje je namenjeno osebam z motnjami v duševnem razvoju, dogodek pa združuje športnike na športno-tekmovalnem, socialnem in kulturnem področju.

Uradno predajo poslovnih prostorov v uporabo sta izvedla direktorica podjetja MOL Slovenija Valerija Glavač in župan Občine Lendava Janez Magyar. »Vesela sem, da danes odpiramo nove poslovne prostore in praznujemo 10 let delovanja našega prvega avtocestnega bencinskega servisa MOL Pince. V podjetju MOL Slovenija vseskozi odlično sodelujemo z organizacijami v lokalnih skupnostih v katerih delujemo. Veliko pozornosti v našem poslovanju namenjamo prav razvoju lokalnih skupnosti, zato sem  ponosna, da smo tokrat z donacijo, Dvojezični osnovni šoli II iz Lendave vsaj malo pomagali pri organizaciji tako pomembnega dogodka za vse njihove učence in udeležence specialne olimpijade,» je ob uradni otvoritvi in predaji donacije povedala Valerija Glavač.

 

Skupina MOL z nakupom družbe Aurora Group* vstopa na področje reciklirane plastike

 • Nakup je v skladu s ciljem strategije Skupine MOL 2030 povečati portfelj na področju petrokemikalij s proizvodi, ki imajo visoko dodano vrednost
 • Transakcija z družbo Aurora bo Skupini MOL omogočila okrepiti svoj položaj dobavitelja v avtomobilski industriji
 • Skupina MOL in družba Aurora predvidevata ambiciozno rast poslovanja v Nemčiji in smatrata širitev v regiji osrednje ter vzhodne Evrope kot atraktivno priložnost
 • Ta strateški korak dopolnjuje iniciative Skupine MOL na področju recikliranja

Budimpešta, 15.4.2019 – Skupina MOL je objavila novico, da je podpisala prodajno-nakupni sporazum za nakup družbe Aurora. Proizvodnja družbe Aurora je zasnovana na reciklaži plastike s proizvodnimi obrati v bližini avtomobilske industrije in obrati za pretvorbo plastike v Baden-Württembergu v Nemčiji.

Aurora je srednje veliko nemško podjetje s sedežem v Neuensteinu, z edinstvenim in vitkim konceptom proizvodnje, ki vključuje zbiranje industrijskih plastičnih odpadkov, ponovno mletje in mešanje ter na koncu tudi oskrbovanje avtomobilske in drugih industrij. Portfelj podjetja se v glavnem sestoji iz inženirskih plastik in spojin na osnovi recikliranega polipropilena.

S to investicijo bo Skupina MOL lahko ponudila širok rang visokokakovostnega poliamida, polipropilena in ostalih produktov osnovanih na recikliranju, s čimer bo dopolnila svoj obstoječi portfelj polipropilena in polietilena. Z znanjem, izkušnjami in logističnim sistemom Aurore, bo Skupina MOL na učinkovit način omogočala kupcem doseči višjo vsebnost recikliranih materialov v njihovih končnih produktih.

Ferenc Horvath, Izvršni predsednik Downstream-a v Skupini MOL je povedal: »V skladu z našo strategijo MOL 2030, smo dosegli še en mejnik na naši poti transformacije kjer si želimo postati vodilno podjetje na področju kemikalij v regiji osrednje in vzhodne Evrope. To partnerstvo nam bo omogočilo rast, dalo dodano vrednost našemu petrokemijskemu poslovanju in okrepilo našo pozicijo na tržišču dobaviteljev v avtomobilski industriji. Kot priznan  proizvajalec polimerov, načrtujemo izkoristiti moč našega integriranega poslovnega modela, hkrati pa obdržati tudi prilagodljivost družbe Aurora kot neodvisnega proizvajalca plastičnih spojin. Istočasno, poslovni profil družbe Aurora dopolnjuje naše iniciative na področju recikliranja in potrjuje našo predanost trajnostnemu razvoju ter krožnemu gospodarstvu.«

Dr. György Bacsa, Izvršni predsednik strateškega in korporativnega razvoja v Skupini MOL pa dodaja: “ Veseli smo, da smo izvedli še eno pomembno investicijo na poti k rasti naše petrokemijske dejavnosti in naredili še en pomemben korak v naši strategiji. Veselimo se prihodnjega sodelovanja z našim novim partnerjem in verjamemo v nadaljnje uspehe in razširitev predhodnih uspehov družbe Aurora kot dela Skupine MOL.”

»V Skupini MOL smo našli partnerja, ki si tako kot mi v Aurori, prizadeva za trajnostni razvoj in inovativnost. Prepričani smo, da je Skupina MOL idealni partner našemu podjetju v razvoju ambicioznih ciljev na področju trajnostnega razvoja in varovanja okolja, še bolj intenzivno kot do zdaj. Kot del Skupine MOL, enemu izmed vodilnih evropskih dobaviteljev polimera, bo Aurora nadaljevala z razširitvijo svojega znanja na področju predelave inženirskih plastik. Naš širok razpon trajnostno proizvedenih proizvodov in MOL-ove dolgoletne izkušnje, nam bodo omogočile, da še bolj intenzivno delamo na zaščiti naših virov surovin in razbremenimo okolje. Skupaj s Skupino MOL bomo nadaljevali uspešno zgodbo družbe Aurora in dosegli še večjo rast podjetja.« je ob tem dodal še Gerhard Schweinle, ustanovitelj in član uprave družbe Aurora.

Eden od temeljnih elementov strategije Skupine MOL 2030 je razširitev petrokemijske dejavnosti podjetja. V skladu s tem načrtuje Skupina MOL do konca naslednjega desetletja v petrokemijske in kemijske razvojne projekte vložiti okrog 4,4 milijarde USD. Mešanje plastike in recikliranje so med ključnimi področji definiranimi v strategiji Skupine MOL 2030, avtomobilska industrija pa je strateški sektor kjer Skupina MOL in Aurora prepoznavata naraščajoče povpraševanje po recikliranih materialih.

Nakup podjetja je predmet odobritve s strani relevantnih institucij za nadzor nad združevanji podjetij.

* Aurora Group vključuje podjetja Aurora Kunststoffe GmbH, Aurora Kunststoffe VS GmbH in Aurora Kunststoffe Walldürn GmbH.

 

Na letni skupščini Skupine MOL odobrili 376 milijonov USD za izplačilo dividend

 • Delničarji so odobrili konsolidirane finančne izkaze Skupine MOL za leto 2018
 • Na letni skupščini je bilo odobreno izplačilo dividend v vrednosti 376 milijonov USD
 • Potrdila so se imenovanja v Upravni odbor, Nadzorni odbor in Revizorsko komisijo
 • Letno poročilo Skupine MOL za leto 2018 je dostopno na info/annualreport2018

Budimpešta, 11.4.2019 – Za Skupino MOL je še ena uspešna letna skupščina na kateri se je sprejel predlog Upravnega odbora o distribuciji dobička preko dividend v vrednosti 376 milijonov USD, kar je znatno višje v primerjavi z lanskim letom. Delničarji so odobrili poročilo Upravnega odbora glede financ v letu 2018 in potrdili konsolidirane finančne izjave. Na skupščini so se delničarji seznanili tudi z delom Upravnega odbora v letu 2018.

Pričakovana rast osnovne dividende je 11,8% in vrednost dividende tako znaša približno 95 madžarskih forintov na delnico, medtem ko je le-ta v predhodnem letu znašala 85 madžarskih forintov na delnico. Trend postopne rasti rednih izplačil dividend se tako nadaljuje. Prav tako so, tako kot že v lanskem letu, delničarji odobrili posebno dividendo predlagano s strani Upravnega odbora na podlagi močnega denarnega toka doseženega v letu 2018. S posebno dividendo, ki predstavlja 50% dopolnitev na delnico v znesku 47,5 madžarskih forintov, je pričakovana celotna dividenda na delnico približno 142,5 madžarskih forintov za finančno leto 2018.

Na letni skupščini je bil odobren predlog Upravnega odbora o ponovni izvolitvi Dr. Sándor-ja Csányi-ja, Dr. Anthony Radev-a in Dr. János Martonyi-ja ter tudi  izvolitev g. Talal Al Awfi-ja za člane Upravnega odbora. Dr. Anett Pandurics pa je bila izvoljena kot članica Nadzornega odbora in Revizorske komisije.

Zsolt Hernádi, Izvršni predsednik Skupine MOL je o letni skupščini povedal: »Vesel sem, da smo danes zaključili finančno leto 2018, katerega se bomo spomnili kot uspešnega ter prelomnega. Leto v katerem smo investirali v nova posle in nove tehnologije, ki bodo ogrodje naše prihodnje transformacije in rasti, saj se uprava in vodstvo osredotočata na njihove dolgoročne učinke: transformirati poslovanje in obenem nadaljevati s trdnim poslovanjem in finančno uspešnostjo. Rad bi se zahvalil tudi našim delničarjem za podporo predlogom Upravnega odbora. V letu 2019 bomo nadaljevali s transformacijo našega poslovanja in si prizadevali za najboljše naložbe.«

V letu 2018 je EBITDA Skupine MOL dosegel 10% rast in znašal 2.69 milijard USD. Poslovni veji Upstream (dejavnost raziskav in proizvodnje) ter storitve za stranke (maloprodaja) sta nadaljevali z znatno rastjo svojega prispevka k skupni uspešnosti, medtem ko je močna interna uspešnost v poslovni veji Downstream (dejavnost rafinerij in trženja) delno izenačila vpliv slabših marž v tem segmentu.

Skupina MOL išče top diplomante za program Growww 2019

Danes je Skupina MOL objavila razpis za najnovejšo izdajo svojega nagrajenega programa pridobivanja talentov imenovanega Growww 2019. Program Growww svežim diplomantom ponuja enkratno priložnost za pričetek njihovih karier v eni največjih družb v regiji Osrednje in Vzhodne Evrope. Preko programa si Skupina MOL prizadeva razvijati novo generacijo strokovnjakov v industriji in jim z delom v eni najbolj kompleksnih industrij, ponuditi priložnost, da se učijo in delajo na resničnih poslovnih izzivih.

Skupina MOL je razpisala več kot 140 delovnih mest na področjih inženiringa, poslovanja, IT, kot tudi na družboslovnih in naravoslovnih področjih. Kandidati z največ enim letom delovnih izkušenj se lahko prijavijo na razpis za delovna mesta tako na sedežu Skupine MOL v Budimpešti, kot tudi v lokalnih podružnicah Skupine MOL v desetih državah: v Avstriji, na Hrvaškem, Češkem, Madžarskem, v Italiji, na Norveškem, v Poljski, Romuniji, na Slovaškem in v Sloveniji.

Intenziven enoletni program ponuja priložnost spoznati poslovanje Skupine MOL na vseh poslovnih in splošnih segmentih. Poleg učenja na delovnem mestu in obiskov različnih industrijskih obratov Skupine MOL, imajo mladi strokovnjaki izjemno priložnost, da preko strukturiranega izobraževalnega programa, pridobijo tudi specifična industrijska znanja. To je tudi odlična priložnost, da se spoznajo in povežejo z najboljšimi strokovnjaki v podjetju. Vsak udeleženec ima podporo mentorja, ki udeležencem nudijo strokovne usmeritve in povratne informacije, kakor jim tudi pomagajo prilagoditi se dinamičnemu, multikulturnemu delovnemu okolju.

“Vse od začetka programa leta 2007 prejemamo vsako leto več kot 6.000 prijav na razpis; zaposlili smo več kot 2.000 Growwwerjev in hkrati ohranili močno, 80% stopnjo ohranitve teh talentov v podjetju. Zame osebno je ta stalna priljubljenost našega programa za talente, še en dokaz več, da je Skupina MOL eden najbolj atraktivnih delodajalcev v regiji Osrednje in Vzhodne Evrope. Kot globalno podjetje dajemo mladim ljudem svobodo, da razmišljajo na veliko in zmogljivosti, da te ideje zaživijo. Glede na to, da smo pričeli tudi z našo strateško poslovno transformacijo pa verjamem, da je skrb za ta inovativen duh še bolj pomembna, da bo naše podjetje pripravljeno za prihodnja leta. » - je povedala Zdravka Demeter Bubalo, Izvršna predsednica kadrovske službe v Skupini MOL.

V več kot desetletju je program Growww postal blagovna znamka v industriji in dosegel mednarodno prepoznavnost. Hkrati pa je delež žensk med zaposlenimi udeleženci programa lansko leto dosegel 40%, kar je znatno nad povprečjem v naftni in plinski industriji.

Za več informacij o programu Growww 2019, prosimo obiščite: molgroup.info/growww

Družbi MOL in Total združila moči pri razširitvi omrežja za sprejem kartic za gorivo v Evropi

Skupina MOL in družba Total sta podpisala dogovor, ki bo za njune korporativne kupce olajšal potovanja po Evropi. Dogovor zagotavlja sprejem kartic Skupine MOL pri družbi Total, in sicer v njeni mreži bencinskih servisov v Nemčiji, Franciji, Belgiji, Luksemburgu in na Nizozemskem. Istočasno pa se bodo tudi kartice za gorivo družbe Total sprejemale na bencinskih servisih MOL in Slovnaft na Madžarskem, v Romuniji, Sloveniji in na Slovaškem.

Kot prvi korak se kartice družbe Total že v februarju 2019 sprejemajo na bencinskih servisih MOL na Madžarskem in v Romuniji. Uporabniki kartic Skupine MOL (MOL GROUP CARDS) lahko koristijo ugodnosti sprejema njihovih kratic v mreži bencinskih servisov družbe Total v Nemčiji, Franciji, Belgiji, Luksemburgu in na Nizozemskem. V prihodnjih mesecih pa bo zaključen tudi sprejem kartic družbe Total v mreži bencinskih servisov Slovnaft na Slovaškem in MOL v Sloveniji.

Kot rezultat tega dogovora se bodo kartice Skupine MOL sprejemale na skupno okrog 7.000 bencinskih servisih v Evropi, hkrati pa bo sprejem kartic družbe Total omogočen na več kot 17.000 prodajnih mestih.

»Razširitev možnosti za uporabo naših kartic za gorivo v Zahodni Evropi je pomemben mejnik, ki nam ne bo pomagal samo pri rasti našega poslovanja, ampak bo prispeval tudi k enemu ključnih ciljev strategije Skupine MOL 2030: biti prva izbira naših kupcev.« - je povedal Zsolt Pethő, Izvršni predsednik Downstream komerciale & optimizacije v Skupini MOL.

Ta dogovor krepi našo pozicijo v Vzhodni Evropi in v popolnosti dopolnjuje našo ponudbo, hkrati pa predstavlja še en korak naprej pri utrditvi našega močnega položaja na področju kartic za gorivo v Evropi. Ne nazadnje pa prispeva tudi k enemu glavnih ciljev družbe Total: podpirati naše kupce pri njihovih energetskih odločitvah in biti partner pri njihovi mobilnosti.« - je izjavil Benoît Luc, Izvršni predsednik marketinga & storitev v družbi Total.

Skupina MOL razglasila zmagovalce 12. tekmovanja Freshhh

Prejšnji teden se je v Budimpešti odvijalo sklepno dejanje že 12. Freshhh tekmovanja Skupine MOL. Tekmovanje Freshhh je mednarodno študentsko tekmovanje, katerega priljubljenost dokazuje, da je Skupina MOL atraktiven delodajalec med mlado, digitalno generacijo in da Skupina MOL ponuja zanimive karierne poti tudi zunaj svoje ključne dejavnosti v naftni in plinski industriji. Najboljših šest mednarodnih ekip – iz Hrvaške, Francije, Nizozemske in Poljske se je pomerilo za finalne nagrade, kot najboljši pa sta se po izzivajočem boju izkazali francoska ekipa »Road to Buda« ter nizozemska ekipa »Snelle Planga«.

Freshhh je mednarodno spletno študentsko tekmovanje, kjer udeleženci upravljajo integrirano naftno družbo. Preko igre, ekipe, sestavljene iz treh članov, sprejemajo odločitve o razvojnih projektih na področju naftne in plinske industrije, o gradnji rafinerije, razvoju maloprodajne mreže, določajo pa tudi najboljši portfolio produktov.

Najnovejša izdaja tekmovanja je privabila udeležence iz več kot 70 držav. Skupno je v tekmovanju Freshhh 2018 sodelovalo več kot 1.000 ekip, kar dokazuje, da je tekmovanje resnično postala blagovna znamka v industriji na mednarodni ravni. Po dveh krogih virtualne igre se je tekmovanje zaključilo s finalnim krogom, ki je potekal v živo in kjer so udeleženci imeli priložnost oceniti ključne stebre strategije Skupine MOL imenovane Strategy 2030, predstaviti rešitve za morebitne izzive v vseh poslovnih segmentih in predstaviti njihove ideje o tem kako pritegniti mlade talente v naftno in plinsko industrijo. Nenazadnje, pa so ekipe sodelovale tudi v zahtevni debati, ki je hkrati izvrstna priložnost, da pokažejo svoje sposobnosti timskega dela, pogajanja in javnega nastopanja.

Vse ekipe so se odlično odrezale, nagrado za najboljši ekipi pa sta si po mnenju žirije najvišjega vodstva Skupine MOL zaslužili ekipi »Road to Buda« iz Francije in »Snelle Planga« iz Nizozemske. Tretjo mesto je zasedla francoska ekipa “The Oil’believable”, posebno nagrado pa je prejela ekipa “Godot” iz Hrvaške. Najboljše tri ekipe so prejele nagrade v skupni vrednosti 25.000 EUR.

»Priljubljenost najnovejše izdaje tekmovanja Freshhh, je še enkrat več dokazala, da je Skupina MOL osvojila temelje  sodelovanja z digitalno generacijo. Vesela sem, da zahvaljujoč našim programom privabljanja talentov, mladi ljudje vidijo Skupino MOL kot živahno in stimulativno delovno okolje, ki jim lahko ponudi vplivne karierne poti. Naše programe nenehno prilagajamo, da so atraktivni za nove generacije, katerih sveža in inovativna energija sta ključni za implementacijo naše strategije transformacije, MOL 2030.« - je povedala Zdravka Demeter Bubalo, Izvršna predsednica Kadrovskega oddelka v Skupini MOL.

Vse od leta 2007 se je v Skupini MOL zaposlilo več kot 120 udeležencev tekmovanja Freshhh, mnogo od njih pa je v tem času napredovalo na vodstvene in strokovne pozicije na visoki ravni.

Lanskoletni zmagovalci so se Skupini MOL pridružili kot mladi inženirji v tako imenovanem programu Engineer Academy (Inženirska Akademija) in trenutno delajo v segmentu kemikalij. Emánuel Kovács, ki je bil član ekipe je povedal: “Po tem, ko smo zmagali na tekmovanju Freshhh so se stvari odvile zelo hitro. Lansko leto se je tako naša celotna ekipa pridružila tako imenovani Inženirski Akademiji in pričela delati na največji investiciji podjetja. Polyol projekt je eden izmed temeljev razširitve poslovanja Skupine MOL na področju petrokemikalij in ključnih stebrov strategije Skupine MOL 2030, zato je res razburljivo biti v bistvu del transformacije podjetja.«

 

Več informacij najdete na Freshhh in Growww.

Vabljeni na novi bencinski servis MOL Tezno

Tretji bencinski servis MOL v Mariboru odprl svoja vrata

Potem, ko je podjetje MOL Slovenija v letu 2018 odprlo svoj prvi bencinski servis na Gorenjskem v Kranju in uspešno zaključilo prenovo Fresh Corner kotičkov že na večini lokacij bencinskih servisov MOL po vsej Sloveniji, svojo širitev nadaljuje tudi v letu 2019. Tokrat z odprtjem novega bencinskega servisa MOL Tezno, ki se je tako kot tretji bencinski servis MOL v Mariboru pridružil obstoječima bencinskima servisoma MOL Radvanje in MOL Pobrežje. Bencinski servis svojim strankam poleg goriv vrhunske kakovosti MOL EVO ter utekočinjenega naftnega plina nudi tudi celovito Fresh Corner ponudbo svežih jedi in odlične kave, trgovski del s široko paleto izdelkov in prijeten ambient Fresh Corner bara za udoben postanek na poti. Storitve novega bencinskega servisa vključujejo tudi avtomatsko avtopralnico. Strankam je na voljo tudi možnost točenja AdBlue tako za tovorna kot tudi osebna vozila, ponudbo za jeklene konjičke pa zaokrožujejo visoko kakovostna olja in maziva lastne blagovne znamke.

Bencinski servis MOL Maribor Tezno na Ptujski cesti 56 svojim gostom na 5.291 m2 nudi prijeten postanek na njihovih poteh. Nov bencinski servis obratuje vse od ponedeljka do petka od 5:00 do 22:00 ure, ob sobotah, nedeljah ter praznikih pa od 6:00 do 22:00 ure.

Ponudba za jeklene konjičke poleg goriv vrhunske kakovosti MOL EVO, ki jih odlikuje izjemna moč čiščenja motorjev in ohranjanja čistosti motorjev, vključuje tudi avtoplin in avtopralnico, v ponudbo pa je vključen tudi AdBlue, tako za tovorna kot za osebna vozila.

V prijetnem ambientu je gostom na voljo tudi trgovski del s široko paleto proizvodov, nov bencinski servis v Mariboru pa bo vključeval tudi barski del in Fresh Corner ponudbo, ki jo odlikuje svežina sproti pripravljenih jedi in napitkov. Fresh Corner koncept se postopno uvaja na vseh bencinskih servisih v Skupini MOL, v Sloveniji je gostom v različnem obsegu dostopen že na večini bencinskih servisov MOL. Gostom na novem bencinskem servisu so iz obsega ponudbe na voljo topli ali hladni sendviči, sproti pripravljeni iz svežih sestavin, sveže pečeni pekovski izdelki, solate, smoothiji, različne tople jedi od krompirčka, hot dogov, hamburgerjev do sveže iztisnjenih sokov in sladic. Kot drug pomemben člen Fresh Corner ponudbe pa je tu še odlična kava v baru ali kava za na pot, ki se  zmeraj pripravi s sveže mleto kavo in obogati s svežim mlekom.

Velik poudarek na bencinskih servisih MOL namenjajo zadovoljstvu svojih strank, za njihovo dobro počutje pa bo skrbela odlična ekipa sodelavcev, ki je gostom na voljo s svojo strokovnostjo in prijaznostjo.

V podjetju smo v lanskem letu za stranke uvedli tudi klub zvestobe, imenovan MOL FOR ME. V slednjem bodo obiskovalci novega bencinskega servisa MOL Tezno lahko koristili številne ugodnosti in z zbiranjem točk, določene izdelke prejemali tudi povsem brezplačno.

Ob otvoritvi novega bencinskega servisa MOL, smo v podjetju v skladu z našimi prizadevanji za trajnostni razvoj in družbeno odgovornost pomislili tudi na lokalno skupnost, in tako podarili donacijo za delovanje Sklada Vrtca Tezno.

Valerija Glavač, Direktorica MOL Slovenija d.o.o. je ob otvoritvi povedala:

»Izredno ponosni in veseli smo, da tokrat odpiramo že 48. bencinski servis MOL v Sloveniji. Od danes naprej so tako strankam v Mariboru, ki kakovost blagovne znamke MOL že dobro poznajo, na voljo že trije bencinski servisi MOL. Razširitev maloprodajne mreže je naš dolgoročni cilj, nov bencinski servis v Mariboru pa je pomemben mejnik pri izpolnjevanju naše vizije biti prva izbira kupcev, tudi s širšo dostopnostjo naše ponudbe. Hkrati smo že večino prodajnih mest v Sloveniji prenovili in jih obogatili s Fresh Corner ponudbo  svežih jedi in odlične kave, s prenovami pa bomo nadaljevali tudi v letošnjem letu. Prav kmalu bodo tako tudi stranke na bencinskem servisu MOL Radvanje, ki smo ga prenavljali v zadnjih mesecih, lahko uživale v Fresh Corner ponudbi.«

Pravila za sodelovanje v nagradni igri „Izberi sveže ” na BS MOL Kranj

1. člen (splošne določbe)

(1) Ta pravila določajo način izvedbe nagradne igre „IZBERI SVEŽE” (v nadaljevanju: nagradna igra).

(2) Organizator nagradne igre je AGENCIJA NOVELUS, d.o.o, Ulica heroja Nandeta 37, 2000 Maribor (v nadaljevanju producent).

(3) Pokrovitelj nagradne igre je MOL SLOVENIJA d.o.o., Lendavska ulica 24, 9000 Murska Sobota (v nadaljevanju pokrovitelj).

(4) Pravila nagradne igre so javno objavljena na spletni strani MOL Slovenija (https://mol.si/si/o-nas/za-medije/sporocila-za-javnost)

 

2. člen (trajanje nagradne igre)

Nagradna igra poteka od vključno 1. 10. 2018 do vključno 5. 10. 2018.

 

3. člen (pogoji sodelovanja)

 1. Sodelujejo lahko državljani Republike Slovenije, rezidenti Republike Slovenije in državljani držav članic Evropske unije, ki so starejši od 18 let. Če je nagrajenec mlajši od 18 let, ga mora zastopati oseba, starejša od 18 let, ki ima po zakonu in/ali na podlagi ustreznega pooblastila pravico, da zastopa omenjeno mladoletno osebo.
 2. Uslužbenci producenta ali pokrovitelja, ter njihovi najbližji sorodniki (vključno z zunajzakonskimi partnerji), kot tudi uslužbenci vseh, s producentom ali pokroviteljem povezanih pravnih oseb oziroma oseb, povezanih z omenjeno akcijo, ne morejo sodelovati v nagradni igri. Tudi vsi ostali, ki sodelujejo, ne smejo imeti nikakršne podpore s strani zgoraj omenjenih. Vsako takšno sodelovanje se šteje za neveljavno. Pravne osebe in s.p.-ji v nagradnih vprašanjih in objavah ne morejo sodelovati.
 3. Pogoj za sodelovanje je, da se sodelujoči strinjajo s pravili nagradne igre. Šteje se, da s sodelovanjem v nagradni igri sodelujoči pristane na vse pogoje in pravila v zvezi z nagradno igro.

 

4. člen (Sistemizacija nagradne igre ''IZBERI SVEŽE'')

 1. V nagradni igri z žrebanjem kroglic na
  a) Sodelovanje oz. žreb kroglic na BS MOL Hoče
  • o BS MOL Kranj, Cesta Boštjana Hladnika 4, 4000 Kranj lahko posamezniki sodelujejo v nagradni igri žrebanja kroglic. Vsak posameznik, ki je upravičen do sodelovanja, ima en (1) poskus žrebanja kroglic.
 2. Posameznik je upravičen do sodelovanja v nagradni igri oziroma do poskusa žrebanja v sledečih taksativno naštetih primerih:
  - Ob predložitvi računa, ki izkazuje nakup na istem bencinskem servisu MOL, kjer poteka žrebanje kroglic in ni starejši od 30 min.

 

5. člen (način sodelovanja v nagradni igri »IZBERI SVEŽE« z žrebanjem kroglic ob nakupu na bencinskih servisih BS MOL HOČE)

 1. V nagradni igri z žrebanjem kroglic na
  • BS MOL Hoče, Miklavška cesta 80, 2311 Hoče
  lahko posamezniki sodelujejo v nagradni igri žrebanja kroglic. Vsak posameznik, ki je upravičen do sodelovanja, ima en (1) poskus žrebanja kroglic.
 2. Posameznik je upravičen do sodelovanja v nagradni igri oziroma do poskusa žrebanja v sledečih taksativno naštetih primerih:
  • Ob predložitvi računa, ki izkazuje nakup na istem bencinskem servisu MOL, kjer poteka žrebanje kroglic in ni starejši od 30 min.
  • Z odgovorom na nagradno vprašanje dneva.
 3. Ko udeleženec izžreba kroglico, jo predloži promotorki na licu mesta, ta pa mu izroči nagrado, v kolikor je izžrebal kroglico, ki je dobitna. Dobitne kroglice so tiste, na katerih je nagradna jasno označena. Različne nagrade med seboj niso zamenljive, prav tako nagrade ne gre zamenjati za njeno vrednost v denarju.
 4. Udeležencem pri žrebu pomagajo promotorji na licu mesta, prav tako pa bodo podrobnosti o samem poteku žreba oz. navodila za slednjega objavljena na vidnem mestu na lokaciji žreba.

 

6. člen (nagrade)

 1. Nagradna igra ''IZBERI SVEŽE'' je nagradna igra v reklamne namene. Nagrade so razdeljene v 1 segment:
  • nagrade v nagradni igri z žrebanjem kroglic.
 2. Nagrade v nagradni igri z žrebanjem kroglic se delijo na več različnih tipov nagrad majhne vrednosti, katere nagrajenec prejme na licu mesta ali po pošti. Posameznik lahko izžreba prazno kroglico ali kroglico, katera vsebuje nagrado. Dobitnih kroglic je več tipov oziroma obstaja več različnih nagrad, med seboj niso zamenljive in ne obstaja možnost zamenjave dobitne kroglice oz. nagrade za gotovino. V kolikor posameznik izžreba rumeno kroglico, prejme kupon za super premium pranje. Nagrade je potrebno prevzeti na licu mesta.
 3. Nagrade v nagradni igri ''IZBERI SVEŽE'' niso prenosljive ali zamenljive.
 4. Nagrad nagradne igre ''IZBERI SVEŽE'' ni možno zamenjati za gotovino.
 5. Nagrajenci nagradne igre ''IZBERI SVEŽE'' krijejo vse stroške povezane s prevzemom nagrade (morebitne potne stroške ipd.).
 6. Producentova odločitev glede vseh zadev je dokončna in je ni moč spremeniti. Producent si pridržuje pravico, da z izločitvijo iz igre kaznuje vsak sum ali izvedbo goljufije v spletni igri.
 7. Dohodnino, vključno z akontacijo dohodnine za prejeto nagrado in morebitne druge dajatve, opredeljene v zakonodaji Republike Slovenije, krije in obračuna pokrovitelj nagradne igre. Prav tako se nagrajenci strinjajo in so seznanjeni s tem, da se lahko s prejemom nagrade uvrstijo v višji dohodninski razred. V tem primeru nosijo vso finančno odgovornost in posledice sami. Dobitek v nagradnih vprašanjih ali objavah je po točki 3. člena odstavka 105. ZDoh-2 obdavčen kot drugi dohodki, vendar le, če njegova vrednost presega 42 EUR (108. Člen ZDoh-2, Ur.l.RS, št. 117/2006). Akontacijo dohodnine sicer plača pokrovitelj.
 8. Nagradni sklad vsebuje naslednje nagrade:
  • Dišava za avto: 0.50 €
  • EVOX čistilo za vetrobransko steklo: 5,70 €
  • NAPITEK IZ AVTOMATA TO GO:1,80 € (49 kom.)
  • SENDVIČ PO IZBIRI: 3,10 € (61 kom.)
  • MASLENI ROGLJIČEK: 0,90 € (69 kom.)
  • PRANJE SUPER PREMIUM: 9,90 € (47 kom.)

 

7. člen (varstvo osebnih podatkov)

 1. Z izpolnjenim podatkom o naslovu elektorskega naslova, kot je to določeno v 3. odst. 4. člena teh pravil, sodelujoči izrecno potrjuje, da je v celoti seznanjen s temi pravili nagradne igre ter se z njimi izrecno strinja.
 2. Z izpolnjenim elektronskim naslovom sodelujoči izrecno soglaša z zbiranjem osebnih podatkov v namen nagradne igre. Z izpolnjenim elektronskim naslovom se sodelujoči izrecno strinjajo tudi z zbiranjem podatkov v marketinške namene in soglašajo, da se jim s strani Pokrovitelja, Producenta in s producentom povezanih oseb po pošti in drugih medijih (gsm, e-pošta) pošilja ankete, obvestila o svojih akcijah, novih izdelkih in nagradnih igrah. Vsakdo ima pravico kadarkoli zahtevati prenehanje obveščanja (v pisni obliki), in sicer tako, da na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. pošljejo elektronsko pošto s svojo telefonsko številko.
 3. Pokrovitelj, Producent in s producentom povezane osebe se zavezujejo, da bodo osebne podatke, zbrane v okviru te nagradne igre, varovali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) (Ur.l.RS, št. 94/2007-UPB1) in Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) (Ur.l.RS, št. 20/1998 s spremembami in dopolnitvami), ter da jih ne bodo posredovali tretjim osebam. Vsi sodelujoči v nagradnih vprašanjih in objavah soglašajo, da lahko organizator javno objavi njihovo ime in priimek v primeru prejema nagrade. ter da jih ne bodo posredovali tretjim osebam.

8. člen (reklamacije)

Vse morebitne reklamacije v zvezi z nagradno igro ter v zvezi z nagradami lahko pošljete na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali pokličete na številko 08/205 15 51.

 

9. člen (dodatne informacije o nagradni igri)

 1. Pogoje nagradne igre je potrebno tolmačiti v skladu s slovensko zakonodajo.
 2. Producent ima pravico umakniti, spremeniti ali dopolniti pravila sodelovanja v nagradni akciji, ki jo ustvarja.

 

Maribor, 01. 10. 2018

 

×