Spletne strani MOL Slovenija d.o.o. uporabljajo piškotke (majhne datoteke podatkov, ki se izmenjujejo med strežnikom in stranko), kar omogoča boljšo izkušnjo pri uporabi spletne strani za obiskovalce in s tem boljše storitve, ki so jih deležni.
Zbiramo tudi anonimne statistične podatke z namenom izboljšanja funkcionalnosti in delovanja naše spletne strani.


Več na Politika zasebnosti
Facebook Youtube Linkedin Instagram

Filtriranje novic glede na datum:

Filtriranje novic glede na ključno besedo:

URADNA PRAVILA ZA SODELOVANJE ''KAMPANJA KORIŠČENJA TOČK MOL FOR ME!"

Uradna pravila za sodelovanje

''Kampanja koriščenja točk Mol for me!"

 

 1. Organizator nagradne igre

Organizator kampanje ''Kampanja koriščenja točk MOL FOR ME!'' za zbiranje in posodabljanje zbirke podatkov (v nadaljnjem besedilu: ''Nagradna igra'') je MOL Slovenija d.o.o. (sedež: Lendavska ulica 24, 9000 Murska Sobota), ki je članica Skupine MOL (v nadaljnjem besedilu: ''Organizator'').

Obdelavo podatkov v zvezi z nagradno igro izvajajo MOL Slovenija d.o.o. in za Skupino MOL MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. (sedež: H-1117 Budimpešta, Október huszonharmadika utca 18.) kot skupna obdelovalca (v nadaljevanju: "Upravljavec"), druge naloge v zvezi z vodenjem nagradne igre in obdelavo podatkov izvajajo Rewart Kft. (sedež: H-1112 Budimpešta, Balatoni út 2/A. B Épület 1. emelet, registracijska številka podjetja: 01-09-892626, davčna številka: 14182925-2-43, v nadaljnjem besedilu: ''Izvajalec''), Tukan Agency Kft. (sedež: H-2096 Üröm, Cinege utca 23.), Hetzner Online GmbH. (sedež: 91710 Gunzenhausen, Industriestr. 25.) in MySoftwares Kft. (sedež: H-2030 Érd, Molnár utca 30.), Rackhost Zrt. (sedež: H-6722 Szeged, Tisza Lajos körút 41.), kot sodelujoči pri organizatorju nagradne igre (''Obdelovalci'').

Izvajalec je odgovoren zlasti za izvajanje naslednjih nalog:

 • Razvoj spletne strani, upravljanje z bazami podatkov in tehnična podpora
 • Izvajanje žrebanj za nagrade

 

 1. Osebe, ki sodelujejo v igri

V nagradni igri lahko sodelujejo vse fizične osebe, ki so dopolnile 18 let, so sposobne ukrepati, imajo slovenski naslov in ne spadajo v kategorijo oseb, določenih v naslednjem razdelku (v nadaljnjem besedilu: "Igralec"), ki se elektronsko registrirajo med trajanjem nagradne igre na spletni strani pod domeno www.molnagradnaigra.si (v nadaljnjem besedilu: ''Spletna stran'').

Organizator, izvajalec, obdelovalci, poslovne organizacije, agencije, ki sodelujejo pri organizaciji in izvedbi igre, njihovi lastniki, izvršni direktorji, zaposleni, osebe, ki imajo z njimi druga pravna delovna razmerja, in njihovi bližnji sorodniki, vključno z njihovimi partnerji, ne smejo sodelovati v nagradni igri.

Poleg tega lastniki, izvršni direktorji, zaposleni na bencinskih servisih, naštetih v Prilogi 1, ali osebe, ki imajo z njimi druga pravna delovna razmerja, in njihovi ožji sorodniki ne smejo sodelovati v nagradni igri.

 

 1. Trajanje nagradne igre:

Nagradna igra bo trajala od 12. aprila 2021 od 00:00 ure do 23. maja 2021 do 23:59 ure in samo prijave, poslane v tem obdobju, bodo upoštevanje za sodelovanje v nagradni igri.

 

 1. namen nagradne igre

Namen nagradne igre je, da upravljavec ustvari tržno bazo podatkov za namene profiliranja z uporabo osebnih podatkov igralcev, registriranih v nagradni igri, ki so bili dani prostovoljno, in na podlagi predhodno izraženega soglasja z uporabo ustreznih informacij, kot je določeno v teh pravilih ter v politiki zasebnosti v zvezi z igro, in da v tem kontekstu upravljavec pošilja prilagojene, ciljno usmerjene oglaševalske ponudbe, ki ustrezajo interesu igralca v zvezi s programom MOL FOR ME in drugimi storitvami upravljavca glede kampanje koriščenja točk MOL FOR ME  na e-poštni naslov, ki ga je navedel igralec.

Prilagojene ponudbe: Pošiljanje individualiziranih, prilagojenih marketinških (oglaševalskih) sporočil, promocijskih ponudb in kuponov po e-pošti. Na podlagi obdelanih podatkov upravljavci ustvarijo profil igralca.

Podrobna pravila glede obdelave osebnih podatkov, varnosti podatkov in pravic, povezanih z obdelavo teh podatkov, lahko uporabniki najdejo v politiki zasebnosti nagradne igre.

Po registraciji igralca v nagradni igri na spletni strani:

 • Registrirani igralci, ki imajo veljavno registracijo v celotnem obdobju nagradne igre, imajo pravico osvojiti nagrade, navedene na spletni strani, kot je določeno v teh pravilih nagradne igre.
 • V skladu s politiko zasebnosti, ki je priložena registraciji za nagradno igro, se igralci strinjajo, da bodo občasno prejemali prilagojena sporočila o storitvah in ponudbah organizatorja in/ali programa MOL FOR ME.

 

 1. Pogoji za sodelovanje v nagradni igri

Pogoj za sodelovanje v nagradni igri je, da igralec na spletni strani registrira svoje osebne podatke in, če jo ima, podatke svoje kartice MOL FOR ME.

Med registracijo z označitvijo ustreznega polja igralec izrecno sprejme vse pogoje, zapisane v sedanjih pravilih udeležbe v nagradni igri (v nadaljnjem besedilu: ''Pravila nagradne igre'') in soglaša z obdelavo svojih osebnih podatkov v zvezi z nagradno igro v skladu s politiko zasebnosti.

      4.1. registracija

Pri registraciji na spletni strani so potrebne naslednje informacije:

 • Polno ime (ime, priimek)
 • Elektronski naslov
 • Geslo
 • Potrditev gesla

Na spletni strani so lahko neobvezno navedeni naslednji podatki:

 • Številka kartice MOL FOR ME: Organizator sprejme samo številko kartice MOL FOR ME z lastnim imenom igralca.
 • Telefonska številka (na kateri je igralec na voljo in je lahko obveščen v primeru dobitka nagrade)

Z označitvijo ustreznega polja in potrditvijo registracije igralec potrjuje, da je starejši od 18 let, se popolnoma zaveda pravil nagradne igre in s tem povezane politike zasebnosti, jih sprejema prostovoljno in brezpogojno ter soglaša z obdelavo zgoraj navedenih osebnih podatkov.

V primeru, da igralec ne sprejme pravil nagradne igre ali katere koli njene določbe ali politike zasebnosti, nima pravice sodelovati v igri.

Med tedenskimi žrebanji vsi igralci, ki so med registracijo na spletni strani navedli številko svoje kartice MOL FOR ME in med trajanjem nagradne igre koristijo točke s kartice, sodelujejo z 1 priložnostjo na 50 točk pri žrebanju v določenem tednu; to pomeni, da sodelujejo v tedenskem žrebanju nagrad enkrat (1) na vsakih 50 koriščenih točk (npr. v primeru koriščenja 212 točk na teden igralci sodelujejo v dejanskem tedenskem žrebanju nagrad s 4 dodatnimi priložnostmi).

Po registraciji prejme igralec samodejno e-poštno obvestilo, ki potrjuje njegovo registracijo, na navedeni e-poštni naslov. S klikom na aktivacijsko povezavo v obvestilu igralec potrdi e-poštni naslov in zaključi postopek registracije. Aktivacijska povezava ostane veljavna 72 ur. Če igralec v tem obdobju ne potrdi svoje registracije, se njegovi podatki samodejno izbrišejo in lahko v nagradni igri sodeluje le ob ponovni registraciji.

Po registraciji lahko igralci vnesejo svoj uporabniški vmesnik z vnosom svojega e-poštnega naslova in gesla, kjer lahko spremenijo svoje podatke in lahko naložijo in/ali spremenijo svojo številko kartice MOL FOR ME.

Igralci so prepoznani po registriranem e-poštnem naslovu, zato organizator ni odgovoren za tehnične težave, ki bi nastale zaradi morebitnih sprememb e-poštnega naslova (zlasti, vendar ne izključno izbrisa e-poštnega naslova, nerazpoložljivosti e-poštnega naslova, obvestila, ki prispe v mapo z neželeno pošto) in so to dejavniki, ki ne spadajo v odgovornost organizatorja.

Igralci lahko v nagradni igri sodelujejo z osebnim e-poštnim naslovom, ki so ga registrirali in ga uporabljajo. Organizator in izvajalec izključujejo vso odgovornost v zvezi s spori, ki izhajajo iz pravice do uporabe e-poštnega računa v zvezi z nagradno igro, če se podatki, ki jih je igralec navedel, pozneje izkažejo za napačne, in vse posledice tega nosi izključno igralec.

V igri lahko igralci sodelujejo le z registracijo na spletni strani www.molnagradnaigra.si in v skladu s pravili za sodelovanje.

Igralci, ki se registrirajo za igro v skladu s temi pravili igre in sprejmejo ta pravila igre z registracijo in z označitvijo ustreznega polja, se štejejo za udeležence igre in zaradi dejstva, da sodelujejo - brez pričakovanja druge izjave - sprejemajo biti zavezani vsem pogojem pravil igre.

Podrobna pravila v zvezi z obdelavo osebnih podatkov, varnostjo podatkov in pravicami igralcev v zvezi z obdelavo podatkov lahko igralci najdejo v politiki zasebnosti igre, katere poznavanje in sprejemanje njenih določb igralec izrecno potrdi z označitvijo ustreznega polja med registracijo.

    4.2. Pravila glede izbrisa osebnih podatkov in preklica registracije

Če igralec med registracijo v igro zahteva, da ga organizator ne kontaktira z namenom neposrednega trženja, organizator ukine registracijo igralca in izbriše njegov uporabniški profil ter v njem shranjene osebne podatke.

Po vstopu lahko igralec kadar koli izbriše svoj uporabniški račun ali po zaključku igre od organizatorja zahteva, da nemudoma izbriše njegovo registracijo in podatke, shranjene v njej, medtem ko organizator zahtevo nemudoma izpolni po zaznavi zahteve. Igralec lahko sproži izbris na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., po zaključku igre na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Organizator bo igralca nemudoma obvestil o pogojih in postopku po prejemu zahteve za izbris v sporočilu z odgovorom.

Glede na dejstvo, da je privolitev v poizvedbo za neposredno trženje pogoj za registracijo in uporabo nagrad, storitev in ugodnosti, ki jih ponuja igra, lahko igralec kadar koli zahteva ali izbriše svojo registracijo in uporabniški profil ter podatke, shranjene v njem, vendar igralec po izbrisu registracije računa ne bo več upravičen do sodelovanja v žrebanjih igre in nagrad.

     4.3. UPORABA

Organizator vsako registracijo obravnava kot 1 prijavo.

Sodelovanje pri žrebanju tedenskih nagrad:

Igralci, ki se registrirajo IN uporabljajo svojo kartico MOL FOR ME na bencinskih črpalkah MOL, imajo priložnost osvojiti tedenske nagrade v nagradni igri z eno (1) priložnostjo sodelovanja pri tedenskem žrebanju za vsakih 50 koriščenih točk. V nagradni igri ni mogoče sodelovati z zbiranjem točk, temveč le s koriščenjem/unovčenjem točk.

Ko vnese številko svoje kartice MOL FOR ME, igralcu po registraciji na spletni strani ni treba več ničesar storiti.

Nagradni tedni in z njimi povezani datumi žrebanj:

 1. nagradni teden: od 12. aprila 2021 od 00.00:00 ure do 18. aprila do 23.59:59 ure

Datum žrebanja: 22. april 2021

 1. nagradni teden: od 19. aprila 2021 od 00.00:00 ure do 25. aprila do 23.59:59 ure

Datum žrebanja: 29. april 2021

 1. nagradni teden: od 26. aprila 2021 od 00.00:00 ure do 2. maja do 23.59:59 ure

Datum žrebanja: 6. maj 2021

 1. nagradni teden: od 3. maja 2021 od 00.00:00 ure do 9. maja do 23.59:59 ure

Datum žrebanja: 13. maja 2021

 1. nagradni teden: od 10. maja 2021 od 00.00:00 ure do 16. maja do 23.59:59 ure

Datum žrebanja: 20. maja 2021

 1. nagradni teden: od 17. maja 2021 od 00.00:00 ure do 23. maja do 23.59:59 ure

Datum žrebanja: 27. maja 2021

Igralec vstopi v tedensko žrebanje, ko se njegova kartica zaračuna s koriščenjem točk.

Vsak igralec, ki ima veljavno registracijo ob koncu nagradne igre, vključno s tistimi, ki med registracijo niso naložili svojih podatkov o kartici MOL FOR ME, postane del zaključnega promocijskega nagradnega žrebanja ob koncu promocije 27. maja 2021.

 1. maja 2021 bodo izžrebani zmagovalci prejšnjega tedna (od 17. maja 2021 od 00.00:00 ure do 23. maja do 23.59:59 ure) in registriranim igralcem bodo podeljene nagrade.

Potrditev koriščenja točke:

Vsak igralec bo vključen v tedensko žrebanje, če je koristil točke s svoje kartice, pod pogojem, da je bil v tistem tednu že registriran za nagradno igro.

Če na primer igralec v petek, 16. aprila, uporabi kartico, vendar se za nagradno igro registrira šele v ponedeljek, 19. aprila, koriščena točka prejšnjega tedna v nagradni igri ne bo zabeležena, zato igralec ne bo sodeloval v žrebanju 22. aprila, za žrebanje 29. aprila pa koriščenje točk 16. aprila ne bo vključeno v žrebanje.

Če pa igralec koristi točke in se registrira v istem tednu, na primer če igralec v petek, 16. aprila, uporabi kartico, vendar je že registriran v nedeljo, 18. aprila, bo kartica vpisana v trenutno tedensko žrebanje, pod pogojem, da doseže najmanj 50 točk, če za primer vzamemo žrebanje 22. aprila.

Igralcem ni treba beležiti transakcij koriščenja točke na spletni platformi, organizator bo podatke o uporabi kartice iz svojega sistema izvažal v žrebanja.

Igralci lahko v tedenskem žrebanju nagrad sodelujejo z eno (1) priložnostjo za vsakih 50 koriščenih točk. Igralci lahko koristijo točke s svoje kartice vsak teden, tudi večkrat, pri čemer vsak teden vstopijo v žrebanje tolikokrat, kolikor dosežejo 50 točk. Če torej igralec v tednu koristi skupno 212 točk, v tedensko žrebanje vstopi 4-krat, ko število uporabljenih točk naenkrat doseže vsaj 50. Igralci vstopijo v žrebanje na podlagi skupnih tedensko koriščenih točk (nabrane vrednosti).

V primeru sporov v zvezi s prijavitelji, ki sodelujejo v nagradni igri, na primer v zvezi z osebnimi podatki, veljavnostjo kartic MOL FOR ME in vprašanjih, ki niso urejena v tem delu igre, prevladajo odločitve organizatorja. Organizator izključuje odgovornost za spore, ki nastanejo v zvezi s prijavami in lastništvom kartic MOL FOR ME.

Prijave, ki so skladne s pravili, vendar vsebujejo napačne podatke, so neveljavne in se ne upoštevajo v nagradni igri, organizator pa iz nagradne igre izključijo tiste udeležence, ki dajo neveljavne podatke.

Organizator lahko pregleda prijave in preveri, ali izpolnjujejo pogoje iz pravil nagradne igre. Če prijava in igralec iz kakršnega koli razloga ne izpolnjujeta pogojev pravil igre, je zadevni igralec lahko izključen iz igre.

Na podlagi mnenja organizatorja so lahko iz nagradne igre izključeni tisti igralci, ki v nasprotju z duhom nagradne igre sodelujejo v nagradni igri kot ekipa pod imenom fizične osebe, se registrirajo z uporabo neresničnih podatkov ali se registrirajo večkrat, da bi s tem zavajajočim vedenjem povečali možnosti za zmago. Takšni udeleženci so na primer osebe, povezane z udeležbo pri loterijah in drugih nagradnih igrah, ki usklajujejo svoja dejanja in združujejo dosežke več oseb pod enim imenom, da bi lahko osvojile nagrade, s čimer drugim igralcem, ki želijo igrati pošteno, z opisanim vedenjem odvzamejo možnosti za zmago. Med te osebe spadajo tisti, ki sodelujejo v nagradni igri z neresničnimi podatki z namenom nepoštenega povečanja lastne možnosti za zmago. Udeleženci ali igralci, ki ravnajo nepošteno, kot je določeno v tej točki, morajo povrniti škodo, povzročeno organizatorju in/ali izvajalcu v zvezi z nagradno igro.

Organizator si pridržuje pravico, da iz sedanjih in prihodnjih organiziranih promocij izključi osebe, ki storijo prevaro/ponarejanje v promociji v izvedbi organizatorja.

Poleg tega si organizator pridržuje pravico, da iz sedanjih in prihodnjih nagradnih iger izključi vsakega igralca, ki želi pridobiti prednost z vdorom na spletno stran nagradne igre, uporablja programe z roboti ali neželeno pošto ali z drugimi metodami ustvari priložnost za goljufije in manipulacijo z igro.

Izključitev začne veljati z enostranskim, pisnim obvestilom organizatorja brez utemeljitve, igralec pa izključitev potrdi.

    4.4. Žrebanje tedenskih nagrad

Med igro bo izžrebanih 11 nagrad na teden, skupaj 66 tedenskih nagrad na datume, določene v točki 4.3. , z uporabo elektronskega programa za žrebanje, ki ustreza načelu naključnosti  ob prisotnosti tričlanske komisije za žrebanje, ki jo določi organizator.  Vsako žrebanje bo potekalo na sedežu izvajalca: H-1112 Budimpešta, Balatoni út 2/A. B Épület 1. emelet.

V tedenskem žrebanju nagrad bodo sodelovali izključno tisti prijavljeni igralci, ki so med registracijo IN med nagradno igro uporabili kartico MOL FOR ME na bencinskih servisih MOL in INA Slovenija.

V primeru tedenskih nagrad bo zmagovalec prejel e-poštno obvestilo v 10 dneh po žrebanju. Če je prijava izžrebanega igralca neveljavna iz kakršnega koli razloga, določenega v pravilih nagradne igre, ali če se igralec šteje za nedosegljivega, je igralec izključen iz nagradne igre zaradi razlogov, povezanih s prijavo, in organizator izbere rezervnega zmagovalca (v nadaljnjem besedilu: ''Rezervni zmagovalec'').

Zato bo izžrebanih pet (5) rezervnih zmagovalcev tedensko, torej petinpetdeset (55) rezervnih zmagovalcev med celotnim trajanjem tedenskih žrebanj. Rezervni zmagovalci postanejo upravičeni do tedenske nagrade po vrstnem redu žrebanja. Če dodeljene dnevne nagrade ni mogoče dodeliti rezervnim zmagovalcem danega tedenskega žrebanja, organizator nagrade ne bo ponudil drugim, zato dodeljene nagrade ne bo podelil.

Organizator priskrbi darilne kartico MOL v skupni vrednosti 100 € desetim tedenskim zmagovalcem in 1 iPhone12  enemu tedenskemu zmagovalcu na vnaprej dogovorjeni datum in na vnaprej dogovorjenem mestu s predajo na bencinskem servisu MOL ali po pošti (iPhone12 se podeli na dogovorjeni lokaciji, darilne bone MOL se pošlje po pošti). Med žrebanjem tedenskih nagrad se izžreba najprej dobitnik nagrade iPhone 12, nato dobitniki 10 darilnih kartic MOL, na koncu pa še rezervni zmagovalci. V zvezi s izročanjem nagrad je treba dodati igralčeve osebne podatke za izbiro bencinskega servisa in ohranjanje stikov. Zmagovalci lahko potrdijo svoje podatke in navedejo naslov na spletni strani po prijavi v "Moj profil" pri "Moje nagrade", tako da navedejo poštno številko, ulico, hišno številko, davčno številko in telefonsko številko v 15 dneh od obvestila, da so zmagovalci. Vnos teh podatkov je pogoj za prejem nagrad.

En igralec lahko med igro osvoji samo eno izmed obeh vrst tedenskih nagrad.

Če se med preverjanjem podatkov, ki jih pošlje zmagovalec, dokaže, da ne izpolnjuje pogojev, določenih v pravilih nagradne igre, ali pa se zmagovalec po obvestilu oz. najpozneje v 15 dneh ne javi organizatorju ali če igralec ne potrdi svojih podatkov ali je nedosegljiv, bo izključen iz nagradne igre, nagrada pa izročena rezervnemu zmagovalcu.

      4.5. žrebanje med vsemi udeleženci

Izvajalec v imenu organizatorja med igralci, ki pošljejo veljavno prijavo med celotnim trajanjem nagradne igre do 29. maja 2021 do 14.00, po zaključku nagradne igre izžreba nagrado iPhone 12 ob prisotnosti tričlanske komisije za žrebanje, ki jo ustanovi izvajalec, z elektronskim programom za žrebanje, ki ustreza načelu naključnosti. Žrebanje ni javno. Vsako žrebanje bo potekalo na sedežu izvajalca: H-1112 Budimpešta, Balatoni út 2/A. B Épület 1. emelet.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe vnaprej objavljenega datuma in/ali mesta žrebanja. Organizator bo spremembo datuma objavil na spletni strani (s spremembo pravil nagradne igre)

Vsak igralec, ki ima med igro veljavno registracijo, lahko z eno (1) prijavo sodeluje pri žrebanju zaključne nagrade.

Organizator bo na zaključnem žrebanju izžrebal tudi 5 (pet) rezervnih zmagovalcev.

Žrebanje: Vsi igralci sodelujejo v nagradni igri z veljavno registracijo.

Program za žrebanje izbere zmagovalce in rezervne zmagovalce s pritiskom na gumb v skladu z načelom naključnosti.

Žrebanje poteka med prijavami, ki so skladne s pravili nagradne igre, ki so veljavno registrirane v celotnem obdobju igre in niso izbrisane v času nagradne igre.

      4.6. Skupna pravila za ŽREBANJA

Rezervni zmagovalci nagrad bodo upravičeni do nagrad po vrstnem redu umika, če zmagovalec trenutne nagrade ali rezervni zmagovalec pred njimi iz kakršnega koli razloga ne spoštuje teh pravil igre; ali ne sprejme ali zavrne nagrade; ali je izključena; ali pa je zmagovalec ali rezervni zmagovalec pred njimi iz kakršnega koli razloga diskvalificiran. V primeru dodatnih težav določbe v zvezi z zmagovalci urejajo rezervne zmagovalce.

Organizator lahko izključi igralca, ki ne izpolnjuje nobenega pogoja, določenega v pravilih igre, do izročitve nagrade.

Organizator si pridržuje pravico, da izključi katerega koli igralca iz sedanjih in prihodnjih iger, ki deluje v nasprotju z duhom nagradne igre na podlagi točke 4.3.

Organizator lahko tudi izključi iz nagradne igre vsakega zmagovalca, ki ni dosegljiv v skladu s točkama 4.4 in 5.2 teh pravil igre.

Če dane nagrade ni mogoče izročiti niti rezervnim zmagovalcem dane nagrade (dnevno in zaključno), organizator nagrade ne bodo ponudili nekomu drugemu, ampak bo ta nagrada vrnjena organizatorju ali bo ostala pri organizatorju.

V celotnem obdobju igre je vsak igralec upravičen do samo ene nagrade izmed obeh vrst, ne glede na število prijav.

 

 

 

 1. Nagrade, obveščanje zmagovalcev, predaja nagrad

     5.1. nagrade

Med igro se izžrebajo naslednje nagrade – nagradni sklad:

Tedenske nagrade

Tedenska nagrada: darilna kartica MOL v vrednosti 100 evrov

V celotnem obdobju nagradne igre to nagrado dobi  10 igralcev tedensko, v celotnem obdobju igre torej skupaj 60 igralcev.

Tedenska nagrada: iPhone 12 - 128 GB v črni barvi v vrednosti 979 EUR

V celotnem obdobju igre to nagrado dobi 1 igralec tedensko, v celotnem obdobju igre torej skupaj 6 igralcev.

Zaključna nagrada

1 iPhone 12 - 128 GB v črni barvi

Na koncu igre se izžreba nagrada med vsemi registriranimi igralci.

Nagrade niso prenosljive in jih ni mogoče pretvoriti v denar.

Morebitne davke in prispevke, ki bodo zaračunani zmagovalcem, krije organizator, stroške, povezane s prejemom nagrad, pa zmagovalec (npr., vendar ne omejeno na stroške potovanja do kraja izročitve nagrade).

      5.2. obveščanje zmagovalcev

Zmagovalec bo v 10 dneh po potrditvi dobitka na e-poštni naslov, naveden med registracijo, prejel e-poštno obvestilo s sporočilom, da mora navesti domači naslov in telefonsko številko za namen predaje nagrade. Darilne kartice bodo dobitnikom poslane po običajni pošti, iPhoni pa bodo predani na bencinskem servisu MOL blizu naslova zmagovalca ali po pošti. Nato zmagovalec navede svoj naslov (potrditev podatkov) in telefonsko številko. Zmagovalec prejme opomnik za potrditev podatkov 5 dni po obvestilu, nato potrdi svoje podatke, kot je navedeno v obvestilu, in navede svoj naslov ter davčno številko v petnajstih (15) koledarskih dneh od prvega obvestila (obvestila o dobitku), sicer izgubi nagrado.

Podatke lahko igralec potrdi na spletni strani po prijavi v ''Moj profil'' na ''Moje nagrade'' z navedbo poštne številke, mesta, ulice, hišne številke, nadstropja/vrat in telefonske številke. Če igralec tega ne stori, se šteje, da je ''nedosegljiv'' in izgubi pravico do dane nagrade, rezervni zmagovalec v vrsti pa se šteje za zmagovalca, če izpolnjuje pogoje iz pravil igre.

Če se v tem obdobju zmagovalec ne odzove organizatorju ali je nedosegljiv ali ne sodeluje, organizator izroči nagrado rezervnemu zmagovalcu.

      5.3. način in pogoji prejemanja nagrad

Zmagovalec sodeluje z organizatorjem in izvajalcem pri predaji/prejemu nagrade.

Organizator izroči nagrado zmagovalcu v 60 dneh po žrebanju nagrad. Nagrade niso prenosljive in jih ni mogoče pretvoriti v denar ali drug popust.

Pogoj za prejem nagrad je preverjanje identitete zmagovalca. Če igralec ne more predložiti osebne izkaznice (ali potnega lista) ob predvidenem času predaje nagrade, izgubi pravico do nagrade. V tem primeru njegovo mesto zasede naslednji rezervni zmagovalec po vrstnem redu žrebanja. Nagrado lahko prevzame pravilno pooblaščen zastopnik. Zastopnik je lahko katera koli poslovno sposobna fizična oseba, ki pravico zastopanja in prejema potrdi s pooblastilom s polno dokazno vrednostjo, podpisanim s strani igralca in zastopnika, ter s pisnim sprejetjem politike zasebnosti. Obvezna formalna lastnost pooblastila je ime, priimek, davčna številka, naslov oseb, ki so v njem navedene, in podpis dveh prič.

Če v 15 (petnajstih) dneh po žrebanju zmagovalca ali katerega koli izmed rezervnih zmagovalcev ni mogoče dobiti na nobenem od kontaktov, ki so bili navedeni med registracijo, ali če pisno zavrnejo prejem nagrade, se njihova prijava šteje za neveljavno in njihovo mesto zasede rezervni zmagovalec - po vrstnem redu žrebanja.

 

Organizator bo v imenu in za račun nagrajencev obračunal in plačal davčni odtegljaj v višini 25% za prejete nagrade skladno z veljavno zakonodajo.

 

Prejemnik nagradne igre je seznanjen, da lahko prejem nagrade vpliva na letni obračun dohodnine.

 

Organizator in izvajalec ugotavljata, da po 23. juliju 2021 ne bo mogoče sprejemati nadaljnjih pritožb v zvezi z nagradno igro in nagradami.

 

 1. Pridržek pravic

Organizator si pridržuje pravico, da kadar koli med nagradno igro omejijo ali razširijo krog bencinskih servisov, ki pretvarjajo točke, navedene v Prilogi 1, in spremenijo pravila nagradne igre med igro po predhodnem obvestilu vsaj 24 ur pred spremembo.

Nagradna igra se lahko kadar koli pred iztekom obdobja iz točke 3 prekine zaradi višje sile (zlasti zaradi vojne, potresa, katastrofe, epidemije, stavke ali podobnih nepričakovanih dogodkov), vključno s primerom, da organizator ne more izvesti nagradne igre iz razlogov, na katere nima nadzora.

Organizator ne odgovarja za zadeve, ki izhajajo iz spremembe pravil nagradne igre, začasne prekinitve, prepovedi, začasne ustavitve ali prenehanja nagradne igre, organizator pa izključuje vsako odškodnino in nadomestilo v zvezi z neposredno ali posredno škodo in stroški, ki izhajajo iz od zgoraj navedenega, kar je igralec izrecno priznal glede svoje udeležbe v nagradni igri.

Če se med nagradno igro pojavi tehnična ali varnostna težava, ki onemogoča izvajanje ali ogroža zakonito izvajanje nagradne igre, si organizator pridržuje pravico do začasne ali trajne prekinitve nagradne igre.

Organizator si pridržuje pravico, da v primeru nepravične udeležbe ali zlorabe izključi iz nagradne igre vsakega igralca, ki stori to zlorabo.

 

 1. Informacije o nagradni igri

Pravila nagradne igre najdete v tiskani različici na bencinskih servisih MOL in INA Slovenija, ki sodelujejo v nagradni igri, in v elektronski obliki na spletni strani www.molnagradnaigra.si .

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z nagradno igro, se obrnite na službo za stranke v zvezi z nagradno igro med celotnim trajanjem nagradne igre, od ponedeljka do petka med 12.00 in 14.00 na telefonski številki 080 39 49 ali na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

 

 1. druge določbe

Organizator, njegove podružnice, lastniki, izvršni direktorji in zaposleni ne odgovarjajo za morebitne napake ali poškodbe nagrad, razen če izključitev odgovornosti ni prepovedana z izrecnimi določbami slovenske zakonodaje. Zmagovalec lahko uveljavi takšen zahtevek zoper ponudnika storitev/proizvajalca/distributerja nagrade v navedenem pravnem okviru.

Organizator si pridržuje pravico do sprememb nagrad in zamenjave z drugimi nagradami enake ali večje vrednosti. Organizator bo te podatke posredoval s spremembo teh pravil nagradne igre.

Organizator ne sme deliti nagrad, razen tistih, ki so navedene v teh pravilih nagradne igre, in ne razdeli več nagrad, kot je določeno v teh pravilih nagradne igre.

Organizator, izvajalec, njihove podružnice, partnerji, ki sodelujejo v tej igri, ter njihovi izvršni direktorji in zaposleni ne odgovarjajo za pojav tiskarskih napak v oglaševalskem gradivu, razen če izključitev odgovornosti ni prepovedana z izrecnimi določbami slovenske zakonodaje.

Organizator lahko v roku 10 delovnih dni od nagradne igre na spletni strani objavi imena zmagovalcev nagradne igre v skladu s pravili nagradne igre in politiko zasebnosti. V tem razkritju se prikaže ime zmagovalca (priimek in ime).

Igralec z ločeno izrecno privolitvijo sprejema, da ga lahko organizator fotografira ob predaji nagrade in po potrebi objavi ali predstavi fotografijo zmagovalca poleg lastnega imena in tudi vsebino medijskega intervjuja v zvezi z nagrado. Z udeležbo v nagradni igri zmagovalec sprejema, da lahko organizator kot nadzornik objavi avdio in video posnetke in fotografije v zvezi z igro, v celoti v skladu z zakonskimi zahtevami in s politiko zasebnosti na naslednjih platformah: spletna stran upravljavcev, platforme družbenih omrežij, tiskani in elektronski reklamni materiali, intranet.

Nagrade niso prenosljive, z njimi se ne sme trgovati in jih ni mogoče pretvoriti v denar ali drug popust.

Organizator in izvajalec ne morejo biti odgovorni v primeru zunanjih napadov in/ali okvar spletne strani ali strežnika, ki jo upravlja. Tako organizator in izvajalec zaradi napada in/ali okvare spletne strani, strežnika ali strežniškega omrežja, če igralci prejmejo napačna sistemska sporočila v zvezi z nagradami, statusom glede dobitka nagrade itd. ne nosita odgovornosti.

Organizator in izvajalec ne odgovarjata za okvaro spletne strani iz razlogov, na katere nimata nadzora, v obdobju, ko se slednje ne sme uporabljati ali uporabljati omejeno, vendar nemudoma sprejmeta vse potrebne ukrepe za razkritje vzroka okvare in ga po možnosti odpravita.

V primeru suma goljufije v zvezi s katerim koli igralcem si organizator pridržujejo pravico, da od igralca zahteva informacije za preiskavo primera, začasno izključitev ali popolno izključitev igralca in ustavitev predaje nagrad. Udeleženci ali igralci, ki ravnajo nepošteno, kot je določeno v tej točki, morajo povrniti škodo, povzročeno organizatorju in/ali izvajalcu v zvezi z nagradno igro.

Slovenska zakonodaja ureja ta pravila igre, slovenska sodišča pa so izključno pristojna za pravne spore v zvezi z udeležbo v nagradni igri. Organizator si pridržuje pravico, da kadar koli v upravičenih primerih spremeni pravila nagradne igre in o takšni spremembi udeležencem zagotovi ustrezne informacije.


Priloga 1 Seznam bencinskih servisov MOL in INA Slovenija, ki sodelujejo v igri.


Murska Sobota, 12. april 2021

MOL Slovenija d.o.o.

MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt.

 

 

 1. priloga št. - BENCINSKI SERVISI, KI SODELUJO V IGRI

 

Bencinski servis

Bencinski servis - Naslov in št. naslova

Poštna številka in mesto

300 BS Kidričevo

Tovarniška cesta 8a

2325 Kidričevo

301 BS Rogaška Slatina

Tržišče 12b

Rogaška Slatina

302 BS Celje 1

Kidričeva ulica 40

3000 Celje

303 BS Litija

Ljubljanska cesta 10b

1270 Litija

304 BS Kočevje Ljubljanska

Ljubljanska cesta 40

1330 Kočevje

305 BS Slovenska Bistrica

Ljubljanska cesta 91

2310 Slovenska Bistrica

306 BS MS Mala nova

Mala nova ulica 1

9000 Murska Sobota

307 BS Ribnica

Merharjeva ulica 13

1310 Ribnica

308 BS Celje Mariborska 1

Mariborska ulica 111

3000 Celje

309 BS Logatec

Tržaška 74a

1370 Logatec

310 BS MS Lendavska

Lendavska ulica 75

9000 Murska Sobota

314 BS Pince

Lendavska cesta 44a

9220 Lendava

315 BS Rožna Dolina

Ulica Angela Besednjaka 8a

5000 Nova Gorica

316 BS Kranj

Cesta Boštjana Hladnika 4

4000 Kranj

317 BS Tezno

Ptujska cesta 56

2000 Maribor

320 BS Radvanje

Streliška cesta 16a

2000 Maribor

321 BS Kozina

Bazoviška cesta 18

6240 Kozina

322 BS Gornja Radgona

Ljutomerska cesta 12

9250 Gornja Radgona

323 BS Hoče

Miklavška cesta 80

2311 Hoče

324 BS Novo mesto

Mirnopeška cesta 4

8000 Novo mesto

325 BS Sežana

Partizanska cesta 69b

6210 Sežana

326 BS Selnica ob Dravi

Mariborska cesta 10c

2352 Selnica ob Dravi

327 BS Lormanje

Lormanje 22d

2230 Lenart v Slov. Goricah

328 BS Celje Mariborska 2

Mariborska 128

3000 Celje

329 BS Slovenske Konjice

Liptovska cesta 32b

3210 Slovenske Konjice

330 BS Dramlje

Laze pri Dramljah 6b

3222 Dramlje

331 BS Mestinje

Mestinje 2a

3241 Podplat

332 BS MS Bakovska

Bakovska 31a

9000 Murska Sobota

333 BS Kočevje Reška

Reška cesta 25a

1330 Kočevje

334 BS Otiški Vrh

Otiški Vrh 52

2373 Šentjanž pri Dravogradu

335 BS Pobrežje

Ulica Veljka Vlahoviča 8

2000 Maribor

336 BS Prestranek

Reška cesta 18b

6258 Prestranek

337 BS Ljutomer

Kolodvorska ulica 2a

9240 Ljutomer

338 BS Šentilj

Mariborska cesta 6

2212 Šentilj v Slov. Goricah

339 BS Ptuj

Puhova ulica 19a

2250 Ptuj

340 BS Zasavje

Završje 30

1423 Dobovec

341 BS LJ Bratislavska

Bratislavska cesta 11

1000 Ljubljana

350 BS Šalovci

Šalovci 168a

9204 Šalovci

351 BS Hotiza

Ložič 1

9220 Lendava

352 BS Lenart

Kraigherjeva ulica 19

2230 Lenart v Slov. Goricah

353 BS Radlje ob Dravi

Mariborska cesta 60

2360 Radlje ob Dravi

354 BS Laško

Celjska cesta 2

3270 Laško

400 BS Miklavž

Ptujska cesta 135

2204 Miklavž na Dravskem polju

401 BS Drnovo

Velika vas pri Krškem 69

8273 Leskovec pri Krškem

402 BS Šmarje

Celjska cesta 55

3240 Šmarje pri Jelšah

403 BS Arclin

Arclin 101

3211 Škofja vas

405 BS Trbovlje

Vodenska cesta 28 A

1420 Trbovlje

406 BS Letuš

Letuš 11 D

3327 Šmartno ob Paki

407 BS Senožeti

Senožeti 93

1262 Dol pri Ljubljani

408 BS BTC

Letališka cesta 24

1000 Ljubljana

409 BS Rudnik

Premrlova ulica 10

1000 Ljubljana

410 BS Vodice

Škofjeloška cesta 14

1217 Vodice

411 BS Ajdovščina

Mirce 10

5270 Ajdovščina

 

SODELOVANJE S TUŠ KLUBOM

Spoštovani,

obveščamo, da se sodelovanje MOL Slovenija d.o.o. s Tuš klubom zaključi dne 31. 3. 2021. To pomeni, da se zbiranje centov, ki jih člani Tuš kluba zbirajo z nakupi v Tušu, zaključi dne 31. 3. 2021, zbrane cente pa lahko člani na bencinskih servisih MOL unovčijo do 30. 4. 2021.

SKUPINA MOL JE RAZPISALA VEČ KOT 80 DELOVNIH MEST ZA “SVEŽE” DIPLOMANTE

 • Prijave v program Growww bodo odprte do 30. aprila preko spletne strani: https://molgroupcareers.info/en/students-and-graduates/growww-graduate-programme
 • Program Growww je odlična priložnost za vse mlade talente, ki nimajo več kot eno leto delovnih izkušenj ter so pripravljeni začeti svojo kariero v enem največjih podjetij v regiji na področju energetskega sektorja.
 • Program se bo izvajal v Sloveniji, Slovaški, Romuniji, na Madžarskem, Poljskem, Hrvaškem in Češkem.

Skupina MOL je objavila razpis za prijave v letošnji program Growww. Vznemirljiv enoletni program je odlična priložnost za “sveže” diplomante, ki zaključujejo dodiplomski ali magistrski študij, da pričnejo graditi svojo kariero v enem od vodilnih podjetij v regiji.

Growww ponuja več kot 80 delovnih mest na različnih področjih kot so inženiring, poslovanje, IT ter tudi na področju družbenih in naravoslovnih ved. Kandidati z največ enim letom delovnih izkušenj se lahko prijavijo na eno izmed odprtih delovnih mest tako na sedežu Skupine MOL v Budimpešti kot na preostala delovna mesta v eni izmed hčerinskih družb podjetja MOL v sledečih državah: Slovenija, Madžarska, Poljska, Hrvaška, Slovaška, Češka in Romunija.

Enoletni program daje mladim talentom priložnost vpogleda v delovanje Skupine MOL in energetsko industrijo. Prav tako pa bodo s svojimi svežimi in inovativnimi idejami sodelovali pri preobrazbi energetskega sektorja. Vsak udeleženec programa bo imel ogromno priložnosti za razvoj svojih poklicnih veščin, vse ob podpori mentorja.

MOL namenja posebno pozornost upravljanju talentov, saj so v nedavno objavljeni strategiji MOL 2030+ poudarili, da je za kompleksno preobrazbo podjetja nujno potrebna raznolika in vključujoča korporativna kultura. Talenti so zelo pomembni , zato mora tako veliko podjetje, kot je MOL, najti način, kako pritegniti, razvijati in obdržati mlade ter nadarjene talente.

 „Trenutno je resnično vznemirljiv čas, da se našemu podjetju pridružijo novi Growww-erji, saj imamo po posodobitvi naše strategije ambiciozne cilje. Svet se spreminja hitreje kot kdaj koli prej in pospešiti moramo preobrazbo našega podjetja. Vstopili bomo na nova področja poslovanja, ki jih še nismo preizkusili in pripravljeni  moramo biti na nove izzive. Iz tega razloga potrebujemo različne talente, ki nam lahko pomagajo pri pametnejši in hitrejši uresničitvi strategije ter njenih ciljev. Podpiramo mlajšo generacijo in imamo do njih velika pričakovanja, saj nam lahko s svojimi svežimi in inovativnimi idejami pomagajo doseči cilje. Program Growww je odličen začetek za tiste mlade diplomante, ki svojo prihodnost vidijo v enem največjih podjetij v regiji in želijo sooblikovati prihodnost z nami, « je povedala Zdravka Demeter Bubalo, HR SVP Skupine MOL.

Za več informacij o programu GROWWW obiščite spletno stran https://molgroupcareers.info/en/students-and-graduates/growww-graduate-programme

Skupina MOL je nedavno posodobila svojo strategijo: v rafineriji Danube se je začela proizvodnja biogoriv

 • Podjetje MOL je pričelo izvajati nedavno posodobljeno strategijo “SHAPE TOMORROW” MOL Group 2030+ ter začelo proizvodnjo biogoriva v rafineriji Danube
 • Bio surovine, kot so rastlinska olja, odpadna jedilna olja in živalske maščobe, se med proizvodnjo goriva sočasno predelujejo s fosilnimi komponentami, z namenom ustvarjanja bolj trajnostnega dizelskega goriva
 • V naslednjih petih letih bo podjetje MOL vložilo 1 milijardo ameriških dolarjev v nove, nizkoogljične in trajnostne projekte, z namenom, da bi postal ključni akter v Srednji in Vzhodni Evropi.

Na podlagi večletnih raziskav in razvoja je podjetje MOL naredilo korak naprej ter z realizacijo naložb v rafinerijo Danube tudi sam postal proizvajalec biogoriv. Pri novi metodi se bio surovina sočasno predeluje skupaj s fosilnimi materiali. Ta metoda omogoča povečanje deleža obnovljivih goriv in zmanjšanje emisij CO2 tudi do 200.000 ton na leto, brez da bi omenjeno negativno vplivalo na kakovost goriva.

 

“Skupina MOL je uporabnik biogoriv ter kupi več kot 500.000 ton biogoriv (bioetanola in biodizla) za mešanje. S to naložbo smo v Skupini MOL prvič začeli proizvajati trajnostni dizel in postali proizvajalci biogoriv. Koristi omenjenega so številne, saj s tem proizvajamo bolj trajnostno gorivo, hkrati pa z recikliranjem odpadkov pomagamo krožnemu gospodarstvu. V skladu z našo nedavno in posodobljeno strategijo »SHAPE TOMORROW« načrtujemo do leta 2030 proizvesti več kot 100.000 ton biogoriva” – je povedal Gabriel Szabó, izvršni podpredsednik Downstream-a Skupine MOL

Med sočasno obdelavo, ki se izvaja v Danube rafineriji, se pri proizvodnji dizelskega goriva bio-surovina predeluje skupaj s fosilnimi snovmi. V ta namen se lahko uporabijo tudi rastlinska olja, odpadno jedilno olje in živalske maščobe. Posledično bo proizvedeno plinsko olje delno obnovljivo, brez vpliva na kakovost v primerjavi z dizelskim gorivom, ki v celoti temelji na surovi nafti. Glavna prednost te metode je, da je sestavine biodizelskega goriva še vedno mogoče mešati v največ 7- odstotnem volumnu v skladu z dizelskim standardom, tako da lahko ta metoda na koncu še poveča vsebnost bio-deleža plinskega olja. Eden glavnih ciljev Evropske unije in Skupine MOL je do leta 2050 doseči neto nič emisij CO2. Obveznosti glede deležev obnovljivih virov se v prometnem sektorju nenehno povečujejo. V skladu s tem so se povečala tudi pričakovanja glede vsebnosti biokomponent na trgih goriv Skupine MOL, ki so se doslej izpolnjevala predvsem z mešanjem bioetanola in biodizla.

MOL je leta 2012 začel sodelovati v raziskovalno-razvojnem projektu, ki temelji na rezultatih raziskav Univerze Pannon. Med temi koraki so bile določene vrste in zahteve glede kakovosti predelanih surovin, sama naložba pa se je začela v letu 2018. To je vključevalo potreben razvoj infrastrukture za shranjevanje in predelavo novih bio materialov. V poskusnem obdobju, ki se je začelo v marcu 2020 se je preverjalo delovanje novega postopka. Vse od maja pa teče redna proizvodnja.

Proizvedena biokomponenta ima bistveno višji prihranek CO2 kot druge vrste biogoriv, proizvedenih iz iste surovine. Ta projekt letno zmanjšuje emisije CO2 do 200.000 ton, kar je enako kot če bi mesto z 200.000 prebivalci za ogrevanje uporabljalo zgolj sončno energijo. Še vedno pa je cilj razširiti portfelj surovin v smeri odpadkov in ostankov, da bi dosegli še višje zmanjšanje emisij CO2. Eden glavnih ciljev strategije MOL Group 2030+ je igrati ključno vlogo pri oblikovanju nizkoogljičnega krožnega gospodarstva z naložbami v nove dejavnosti, kot so integracija in uporaba odpadkov, recikliranje, zajemanje, uporaba in skladiščenje ogljika (CCUS), napredna biogoriva in morebitne priložnosti povezane z vodikom.

V naslednjih petih letih bo podjetje MOL vložilo 1 milijardo ameriških dolarjev v nove, nizkoogljične in trajnostne projekte, z namenom, da bi do leta 2050 postal ključni akter v Srednji in Vzhodni Evropi ter se približal svojemu cilju neto nič emisij CO2. Cilj podjetja MOL je preoblikovati Downstream segment v visoko učinkovitega in trajnostnega vodilnega akterja, usmerjenega v kemično industrijo. 

O Skupini MOL

Skupina MOL je integrirana, mednarodna naftna in plinska družba s sedežem v Budimpešti na Madžarskem. Aktivna je v več kot 30 državah z dinamično mednarodno ekipo, ki šteje 25.000 ljudi in beleži več kot 100 let izkušenj v naftni industriji. Raziskovalne in proizvodne dejavnosti podjetja MOL so podprte z več kot 75-letnimi izkušnjami na področju ogljikovodikov. Trenutno poteka proizvodnja v 9 državah, raziskovalne dejavnosti pa v 14-ih. Skupina MOL upravlja 3 rafinerije in 2 petrokemijski enoti v okviru integriranega upravljanja oskrbovalne verige, in sicer na Madžarskem, Slovaškem in Hrvaškem. V Skupini MOL obratuje blizu 2.000 bencinskih servisov v 10 državah Srednje in Jugovzhodne Evrope.

 

Služba za odnose z mediji:

Katja Grabrovec,

E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Rezultati Skupine MOL v letu 2020: soliden rezultat v zelo zahtevnem letu

 • V celotnem letu 2020 je EBITDA dosegla 2,05 milijarde ameriških dolarjev. Omenjen rezultat je presegel posodobljene smernice, kjer so se upoštevale COVID razmere (približno 1,9 milijarde ameriških dolarjev), vendar se je glede na leto 2016 EBITDA zmanjšala za 16%, na kar sta imeli vpliv pandemija in gospodarska kriza
 • Čista EBITDA je v Q4 leta 2020 znašala 464 milijonov ameriških dolarjev, kar je medletno gledano za 23% nižje, omenjeno je odraz šibkejšega naftnega makro okolja
 • Proizvedena količina v dejavnosti raziskav in proizvodnje se je zaradi prispevka ACH v letu 2020 povečala za 8% na 120 mboepd, kljub temu se je EBITDA medletno znižala za 34% , kar je posledica izjemno šibkega zunanjega cenovnega okolja
 • EBITDA dejavnosti rafinerij in trženja se je v Q4 zmanjšala na 133 milijonov, kar je odraz znižanih rafinerijskih marž in običajnih sezonskih nihanj zadnjega četrtletja. Celoletni rezultat je bil za 15% nižji kot leto prej.
 • EBITDA v segmentu storitev za kupce se je v Q4 povečala za 23%, na 128 milijonov, v celotnem letu 2020 pa je segment ustvaril 510 milijonov ameriških dolarjev EBITDA, kar je za 8% več kot v letu 2019
 • Smernice EBITDA za leto 2021 znašajo približno 2,3 milijarde ameriških dolarjev
 • V celotnem letu 2020 je EBITDA dosegla 2,05 milijarde ameriških dolarjev. Omenjen rezultat je presegel posodobljene smernice, kjer so se upoštevale COVID razmere (približno 1,9 milijarde ameriških dolarjev), vendar se je glede na leto 2016 EBITDA zmanjšala za 16%, na kar sta imeli vpliv pandemija in gospodarska kriza
 • Čista EBITDA je v Q4 leta 2020 znašala 464 milijonov ameriških dolarjev, kar je medletno gledano za 23% nižje, omenjeno je odraz šibkejšega naftnega makro okolja
 • Proizvedena količina v dejavnosti raziskav in proizvodnje se je zaradi prispevka ACH v letu 2020 povečala za 8% na 120 mboepd, kljub temu se je EBITDA medletno znižala za 34% , kar je posledica izjemno šibkega zunanjega cenovnega okolja
 • EBITDA dejavnosti rafinerij in trženja se je v Q4 zmanjšala na 133 milijonov, kar je odraz znižanih rafinerijskih marž in običajnih sezonskih nihanj zadnjega četrtletja. Celoletni rezultat je bil za 15% nižji kot leto prej.
 • EBITDA v segmentu storitev za kupce se je v Q4 povečala za 23%, na 128 milijonov, v celotnem letu 2020 pa je segment ustvaril 510 milijonov ameriških dolarjev EBITDA, kar je za 8% več kot v letu 2019
 • Smernice EBITDA za leto 2021 znašajo približno 2,3 milijarde ameriških dolarjev

Skupina MOL je objavila svoje finančne rezultate za leto 2020. Kljub spopadanju s pandemijo in gospodarsko krizo, je Skupina MOL v zadnjem četrtletju (Q4) leta 2020 ustvarila čisti EBITDA v višini 464 milijonov ameriških dolarjev, s čimer je celoletna čista EBITDA dosegla 2,05 milijarde ameriških dolarjev. Končni letni rezultat leta 2020 je tako presegel med letom posodobljen načrt oziroma smernice, kjer so se upoštevale COVID razmere. V letu 2020 so vsi segmenti kljub letu motenj, nestanovitnosti in negotovosti dosegli 636 milijonov ameriških dolarjev prostega denarnega toka, kar je več kot pred letom dni. Organski CAPEX za leto 2020 so znašale 1,41 milijarde ameriških dolarjev, kar je v skladu z predvidenimi smernicami (le-te so predvidevale do 1,5 milijarde ameriških dolarjev). MOL pričakuje, da si bo makro okolje verjetno opomoglo ter bo EBITDA za leto 2021 znašala približno 2,3 milijarde ameriških dolarjev. 

Predsednik upravnega odbora – Izvršni direktor Skupine MOL Zsolt Hernádi je o rezultatih povedal slednje:

Leta 2020 smo dosegli več kot 2 milijardi ameriških dolarjev EBITDA in čeprav je bil zaslužek v primerjavi z letom 2019 nižji, nam je hiter in pravočasen odziv na krizo omogočil ustvariti še močnejši prosti denarni tok, kot je bilo predvideno v naših smernicah pred COVID-OM. To je bilo mogoče le pod pogojem, če je imelo vsako poslovno področje pozitivni denarni tok, kljub letu večjih motenj.

Leto 2020 je bilo zagotovo leto, kot ga še ni bilo in z nikoli videnimi izzivi. Zelo sem ponosen na vse naše kolege, saj je naše poslovanje tudi v času največje krize potekalo nemoteno, še naprej smo bili zanesljiv partner vsem našim strankam in partnerjem. Nadaljevali smo tudi z našimi strateškimi naložbami, ki so se na žalost zaradi omejitev gibanja nekoliko upočasnile. Tudi pod velikim stresom smo se nadalje osredotočali na našo vizijo in v letu 2021 načrtujemo podvojiti svoja prizadevanja za napredek pri preobrazbi poslovanja. Pričakujemo, da bo leto 2021 leto, ki bo prineslo nekaj normalizacije in okrevanja, kar je tudi v skladu s pričakovanji naših naraščajočih smernic EBITDA v višini 2,3 milijarde ameriških dolarjev. Tudi naše kapitalske naložbe se morajo nadoknaditi, tako da bo naš organski CAPEX znašal približno 1,7-1,9 milijarde ameriških dolarjev. Omenjeno pomeni, da bomo naložbe ponovno popolnoma financirali s pozitivnim prostim denarnim tokom.”

EBIDTA v dejavnosti raziskav in proizvodnje (Upstream) – se je v zadnjem četrtletju (Q4) zmanjšala na 181 milijonov, na omenjeno znižanje so vplivale tehnične prilagoditve povezane z ACG, MOL-ovo novo pridobitvijo v Azerbajdžanu. Celoletni EBITDA tega segmenta je doseglo 689 milijonov USD, kar je za 34% nižje kot pred letom dni. Nižje cene nafte in plina so le delno izravnale prispevek ACG, ki je celoletni obseg proizvodnje povečal za 8% v primerjavi z lanskim letom. Dokazane in verjetne rezerve so se do konca leta 2020 povečale na 364 mboepd (iz 270 mboepd ob koncu leta 2019), kar odraža prispevek ACG in neto popravek rezerve navzgor v portfelju, kar pomeni 312% nadomestitev rezerv.

Dejavnost rafinerij in trženja (Downstream) – v celotnem letu 2020 se je čista CCS EBIDTA znižala za 15%, ter ustvarila 740 milijonov ameriških dolarjev, kar je odraz šibkega makro okolja. Rezultat zadnjega četrtletja (Q4) je dosegel 133 milijonov ameriških dolarjev, na kar so vplivale znižane rafinerijske marže in sezonska nihanja. Prodaja rafiniranih proizvodov se je v primerjavi z lanskim četrtletjem zmanjšala za 14%, na kar je vplival drugi val pandemije. Poliol projekt je ob koncu zadnjega četrtletja presegel 75% celotne realizacije. Za dotični projekt je MOL skupaj z izvajalcem za inženiring, nabavo in gradnjo ocenil, da se bo dokončanje projekta zaradi pandemije premaknilo v drugo polovico leta 2022 (prvotno je bilo planirano za drugo polovico leta 2021), posledično se zaradi zamude lahko skupni investicijski izdatki povečajo na približno 1,3 milijarde EUR (prvotno je bilo planirano 1,2 milijarde EUR).

Rast EBIDTA v segmentu storitev za kupce (maloprodaja) se je v zadnjem četrtletju (Q4) v primerjavi z lanskim letom povečala za 23% in je EBITDA znašala 128 milijonov ameriških dolarjev, predvsem zaradi višjega prispevka goriv  in nižjih stroškov poslovanja. Dotični segment je v celotnem letu 2020 ustvaril EBITDA v višini 510 milijonov ameriških dolarjev, kar je za 8% višji rezultat kot v letu 2019. Prosti denarni tok se je v Q4 več kot podvojil in v letu 2020 medletno poskočil za 28% na 381 milijonov ameriških dolarjev. Uvajanje konceptov na področju negoriv se je kljub pandemiji nadaljevalo: število rekonstruiranih lokacij z vključenimi Fresh Corner-ji se je od konca leta 2019 povečalo z 877 na 955.

EBIDTA v plinskem segmentu (Gas Midstream) - je v letu 2020 dosegel 201 milijon EBITDA, kar je 8% več kot pred letom dni. V zadnjem četrtletju (Q4) se je EBITDA medletno znižala za 41%, torej na 42 milijonov ameriških dolarjev. Omenjeno je posledica bistveno nižjih rezervacij čezmejnih zmogljivosti in s tem nižjih reguliranih prihodkov, zmanjšanja tranzitnih prihodkov in višjih stroškov poslovanja. 

O Skupini MOL

Skupina MOL je integrirana, mednarodna naftna in plinska družba s sedežem v Budimpešti na Madžarskem. Aktivna je v več kot 40 državah z dinamično mednarodno ekipo, ki šteje 25.000 ljudi in beleži več kot 100 let izkušenj v naftni industriji. Raziskovalne in proizvodne dejavnosti podjetja MOL so podprte z več kot 75-letnimi izkušnjami na področju ogljikovodikov. Trenutno poteka proizvodnja v 9 državah, raziskovalne dejavnosti pa v 14-ih. Skupina MOL upravlja 4 rafinerije in 2 petrokemijski enoti v okviru integriranega upravljanja oskrbovalne verige, in sicer na Madžarskem, Slovaškem in Hrvaškem. V Skupini MOL obratuje blizu 2.000 bencinskih servisov v 10 državah Srednje in Jugovzhodne Evrope. 

Služba za odnose z mediji:

Katja Grabrovec,

E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.,

T: +386 41 829 180

Skupina MOL predstavila posodobljeno, integrirano dolgoročno strategijo

 • MOL gradi na spremembah zunanjega okolja in posodablja svojo strategijo za leto 2030 ter jo povezuje s trajnostnimi cilji.
 • MOL ohranja ključno iniciativo, saj se je le-ta izkazala za napredno in uspešno, trenutno pa pospešuje preobrazbo podjetja
 • MOL bo svoje tradicionalno poslovanje preoblikoval v smeri, da bo zagotavljal nizkoogljično prihodnost, kar pomeni, da bo še bolj učinkovit in osredotočen. Downstream bo postal visoko učinkovit, trajnosten, kemijsko usmerjen vodilni Downstream igralec; segment Storitve za kupce bo postal najboljši digitalno usmerjen prodajalec potrošniškega blaga v kategoriji, tudi Upstream bo postal še bolj učinkovit in trajnosten strateški steber z generiranjem vrednosti.
 • Posodobljena strategija, ‘’SHAPE TOMORROW’’ Skupine MOL 2030+ se osredotoča na zmanjšanje CO2, učinkovitost in krožno gospodarstvo
 • MOL pospešuje potek svoje preobrazbe v smeri, da bi do leta 2050 dosegel neto nič emisij CO2
 • Do leta 2030 bo za trajnostne projekte porabljen vsaki drugi ameriški dolar, medtem ko bodo vse naložbe do leta 2050 zelene
 • MOL bo v naslednjih petih letih porabil 1 milijardo ameriških dolarjev za nove, nizkoogljične in trajnostne oblike poslovanja, ki bodo postala ključni akter v krožnem gospodarstvu Srednje in Vzhodne Evrope: integracija in koriščenje odpadkov, zajemanje, uporaba in skladiščenje ogljika, napredna proizvodnja biogoriv in priložnosti povezane z vodikom.

Budimpešta, 24. Februar 2021- Upravni odbor Skupine MOL je pregledal in odobril posodobljeno dolgoročno strategijo "MOL Group 2030+"– prvotna strategija je bila objavljena oktobra 2016. Prvotna strategija je tako popolnoma integrirana z novo trajnostno strategijo in dopolnjena z dolgoročnejšo vizijo in ambicijami po letu 2030.

Dolgoročna strategija MOL 2030 se je doslej izkazala za napredno, verodostojno in pravilno usmerjeno. V skladu s tem je MOL v zadnjih petih letih sprejel pomembne strateške korake v pravo smer. Vendar smo v zadnjem času opazili neverjetno hitre spremembe vključno s hitrim napredkom pri prehodu na zeleno energijo. Naša posodobljena strategija poskuša pospešiti naš prehodni proces, da bi okrepila odpornost MOL-a in našo sposobnost oblikovanja trajnostne prihodnosti. Ostrili bomo svoj fokus, še naprej krepili svojo učinkovitost, hkrati pa z novo odločnostjo iskali nove priložnosti. Ena stvar, ki se od leta 2016 ni spremenila je, da smo še vedno globoko zavezani preoblikovanju naših tradicionalnih dejavnosti na osnovi fosilnih goriv v nizkoogljični, trajnostni poslovni model. (Zsolt Hernádi, predsednik in izvršni direktor)

 

Potrjene so bile smernice strateškega preoblikovanja v obstoječih poslovanjih. Z nespremenjeno vizijo strukturnega, dolgoročnega upada povpraševanja po fosilnih motornih gorivih v Srednji ter Vzhodni Evropi bo MOL nadaljeval in pospešil preobrazbo goriv v kemikalije in postal vodilno podjetje za trajnostne kemikalije v Srednji in Vzhodni Evropi. MOL ima na področju segmenta Storitev za kupce nespremenjene ambicije, torej postati vodilni digitalno usmerjen prodajalec potrošniškega blaga in celovit ponudnik mobilnih  storitev v regiji.

“Ena glavnih prednosti MOL-a je v njegovem odpornem, edinstveno uravnoteženem, integriranem poslovnem modelu. Da bi ohranili to odpornost in oblikovali svojo prihodnost, bomo morali svoj poslovni portfelj nenehno prilagajati izzivom prihodnjega gospodarstva, omejenega z ogljikom. (Zsolt Hernádi, predsednik in izvršni direktor)

Downstream: preoblikovanje v visoko učinkovitega, trajnostnega, kemijsko usmerjenega vodilnega igralca v industriji. MOL Downstream bo obdržal najvišji položaj pri ustvarjanju denarnega toka v evropskem rafiniranju in bo do leta 2025 ciljal na 1,2 milijarde USD EBITDA, podprto z dodatnimi 150 milijoni USD za izboljšanje učinkovitosti. Preoblikovanje goriv v kemikalije se bo nadaljevalo s polno hitrostjo, da bi zmanjšali delež motornega goriva v rafiniranem sistemu in do leta 2030 pretvorili 1,8 milijona ton v petrokemično surovino. To bo doseženo z dvema investicijskima cikloma z uporabo zelo učinkovitih tehnologij in ciljnimi datumih zagona v letih 2027 in 2030. Hkrati bo MOL v svoje osnovne dejavnosti vedno več vključeval krožne tehnologije, pri čemer bo uporabljal bio in odpadke v proizvodnji, povečeval recikliranje in izkoriščal možnosti CCS (zajemanje in shranjevanje ogljika) z jasnim poudarkom na bistvenem zmanjšanju odtisa CO2 v segmentu. Skupni CAPEX za transformacijo Downstream-a lahko v naslednjih desetih letih doseže 4,5 milijarde USD.

 

Segment Storitve za kupce: do leta 2030 postati najboljši digitalno usmerjeni prodajalec potrošniškega blaga in integriran ponudnik storitev iz področja mobilnosti z bistveno višjimi prihodki in prostim denarnim tokom. Segment storitve za kupce bo bistveno povečal svoj prispevek k Skupini tako, da bo do leta 2025 dosegel več kot 700 milijonov USD EBITDA na leto in kumulativni prosti denarni tok v višini več kot 2 milijardi ameriških dolarjev v letih 2021–25. Segment bo vlagal v nadaljnji razvoj ponudbe hrane ter nadaljeval postopke standardizacije in digitalizacije znotraj mreže. Naš poudarek se bo nato vse bolj usmerjal k diverzifikaciji prodajnih kanalov, razširitvi portfelja alternativnih goriv ter celovitih platform in storitev za mobilnost.

 

Upstream (E&P): osredotočenost na ustvarjanje denarnega toka, upravljanje upada proizvodnje v Srednji in Vzhodni Evropi, oportunističen pristop k mednarodnemu raziskovanju in proizvodnji ter vlaganje v CCUS (geološko skladiščenje ogljikovega dioksida). Še naprej se bo upravljalo z obstoječimi viri z namenom povečanja denarnega toka in ustvarjanja vrednosti z okoli 1,8 milijarde ameriških dolarjev prostega denarnega toka v letih 2021–25 s predpostavko cene surove nafte 50 ameriških dolarjev na sod (in ob predpostavki, da ne bo anorganske nadomestitve rezerve). To zahteva stroškovno ozaveščeno in učinkovito obvladovanje upada proizvodnje v Srednji in Vzhodni Evropi ter aktiven a oportunističen pristop k mednarodnemu raziskovanju in pridobivanju brez določanja volumetričnih ciljev. Cilj MOL-a je, da s svojim strokovnim znanjem iz geologije Panonskega bazena do leta 2030 postane ključni akter pri zajemanju, uporabi in shranjevanju ogljika (CCUS) v Srednji in Vzhodni Evropi, kar bo tudi podprlo njegovo prizadevanje, da postane ogljično nevtralen (področji 1 in 2).

“Trajnost in dobičkonosnost se ne izključujeta; morata se povezovati. Brez ustvarjanja prihodkov ne morete biti vzdržni, prav tako ne morete biti donosni, ne da bi se osredotočili na to, kako se ti prihodki ustvarjajo; oba gresta z roko v roki. To je razvidno že nekaj časa in bo v prihodnosti vedno bolj očitno. Vsi želimo živeti v boljšem, varnejšem in čistejšem okolju; za boljši in bolj trajnosten svet pa moramo preiti na krožen gospodarski model z nizkimi emisijami ogljika.” (Zsolt Hernádi, predsednik in izvršni direktor)

 

Naložbe oziroma vlaganja v nove modele poslovanja za oblikovanje nizkoogljičnega krožnega gospodarstva. MOL želi bistveno povečati svoje podnebju prijazne naložbe, usklajene s taksonomijo EU, da bi do leta 2030 presegle 50% celotnega CAPEX-a in se do leta 2050 ali prej približale 100%. MOL želi igrati tudi ključno vlogo pri oblikovanju nizkoogljičnega krožnega gospodarstva z naložbami v nova poslovanja, kot so integracija in uporaba odpadkov, recikliranje, zajemanje, uporaba in skladiščenje ogljika (CCUS), napredna biogoriva in potencialne priložnosti povezane z vodikom. V naslednjih petih letih bo MOL porabil 1 milijardo ameriških dolarjev za nove, nizkoogljične in trajnostne projekte, da bo postal ključni igralec v Srednji in Vzhodni Evropi v krožnem gospodarstvu.

 

Pomembni cilji glede zmanjšanja ogljika do leta 2030 so popolnoma usklajeni z Evropskim zelenim dogovorom in ambicijami 2050. V skladu s Pariškim sporazumom in potrebo po globalno usklajenih prizadevanjih za omejevanje globalnega segrevanja in podnebnih sprememb je tudi MOL-ova vloga, da prispeva k zmanjšanju emisij ogljika iz svoje vrednostne verige in upravljanih sredstev. V skladu s tem bo MOL do leta 2030 zmanjšal emisije na ravni skupine za 30%, do leta 2030 bo tako E&P kot tudi segment Storitev za kupce ogljično nevtralen (v smislu emisij na področju 1 in 2), medtem ko se bodo emisije segmenta Downstream-a (področja 1 in 2) do leta 2030 zmanjšale za 20% (od osnove, ki predstavlja leto 2019) za obstoječa delovanja. MOL se strinja z ambicijo EU, da bo do leta 2050 podnebno nevtralen glede vseh (področja uporabe 1, 2 in 3) emisij ogljika in želi aktivno sodelovati v industrijski revoluciji, ki je potrebna, da postane Evropa ogljično nevtralna, tako samostojno kot v partnerstvu z drugimi.

”Ključni element uspeha velikega podjetja, kot je MOL, je ohranjanje sposobnosti privabljanja, razvoja in ohranjanja talentov. Naši nadarjeni sodelavci in sodelavke so daleč najdragocenejše premoženje in so tudi jedro uspešnega gospodarstva. Upravljanje zapletene preobrazbe, kot jo je začel MOL, ne zahteva le raznolikih in sodelujočih človeških kadrov. Potrebuje tudi močno sodelovanje z našimi lokalnimi skupnostmi, partnerji in regulatorji, ki zagotavljajo sodelovanje skoraj vseh družbenih slojev, da lahko uresničimo poslanstvo prehoda v zeleno energijo." (Zsolt Hernádi, predsednik in izvršni direktor)

 

Celovit trajnostni okvir postavlja cilje vzdolž vseh štirih stebrov: Ljudje in skupnosti; Zdravje in varnost; Integriteta in preglednost; Podnebje in okolje. MOL vidi raznolikost in vključenost kot eno svojih ključnih vrednot in strateških možnosti, s ciljem da se poveča udeležba žensk na vseh ravneh in na vodstvenih položajih doseže 30% ter širše osredotočanje na boljše počutje in zdravje zaposlenih. Naš rezultat trajnostne angažiranosti zaposlenih bo ostal nad 75; sodelovanje skupnosti se bo okrepilo, tako da bomo ostali zaupanja vreden partner; skupna stopnja incidentov (ang. TRIR), bo do leta 2025 padla pod 1,0. Do konca leta 2022 bomo v celotni skupini sprožili novo strategijo odgovornega naročanja; med zaposlenimi in vodstvom se bo še naprej spodbujalo ozaveščanje o etiki in človekovih pravicah; negativni vplivi na okolje (poleg CO2) se bodo še zmanjšali.

 “Vsaka preobrazba je sama po sebi zapletena, dolgotrajna in pogosto boleča izkušnja. Prepričan pa sem, da nas bo naša osvežena dolgoročna strategija vodila po pravi poti, da se bomo razvili v ključnega akterja nizkoogljičnega krožnega gospodarstva, ki svojim zaposlenim ponuja zanimive priložnosti, nenehno izboljšuje izkušnje strank in konstruktivno sodeluje s partnerji, hkrati pa vlagateljem zagotavlja stabilen, predvidljiv dohodek na celotni poti preobrazbe.” (Zsolt Hernádi, predsednik in izvršni direktor)

 

Finančni okvir 2021-25: v celoti financiran prehod in stabilno ter predvidljivo plačilo delničarjem, močna bilanca stanja. Tudi s konzervativnimi srednjeročnimi makro predpostavkami bo MOL v letih 2021–25 ustvaril zadostne denarne tokove iz poslovanja - pri čemer se bo EBITDA zvišala z 2,3 milijarde ameriških dolarjev iz leta 2021 na 2,6 milijarde USD v letu 2025 - za kritje „trajnostnega“ CAPEX-a, vsaj 3,5 milijarde ameriških dolarjev strateškega CAPEX-a, vključno z novimi naložbami v nizkoogljično krožno gospodarstvo v višini 1 milijarde ameriških dolarjev in stabilnimi osnovnimi dividendami. Ohranjanje močnega finančnega profila z zanesljivo bilanco stanja in dovolj finančnega prostora ostaja prednostna naloga. Ta prilagodljivost se lahko uporablja za financiranje novih poslovnih priložnosti, vključno z denarno ustvarjalnimi združitvami in prevzemi v vseh poslovnih segmentih.

 

O Skupini MOL

Skupina MOL je integrirana, mednarodna naftna in plinska družba s sedežem v Budimpešti na Madžarskem. Aktivna je v več kot 30 državah z dinamično mednarodno ekipo, ki šteje 25.000 ljudi in beleži več kot 100 let izkušenj v naftni industriji. Raziskovalne in proizvodne dejavnosti podjetja MOL so podprte z več kot 75-letnimi izkušnjami na področju ogljikovodikov. Trenutno poteka proizvodnja v 9 državah, raziskovalne dejavnosti pa v 14-ih. Skupina MOL upravlja 3 rafinerije in 2 petrokemijski enoti v okviru integriranega upravljanja oskrbovalne verige, in sicer na Madžarskem, Slovaškem in Hrvaškem. V Skupini MOL obratuje blizu 2.000 bencinskih servisov v 10 državah Srednje in Jugovzhodne Evrope.

 

Služba za odnose z mediji:

Katja Grabrovec,

E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.,

T: +386 41 829 180

Nagrajenci nagradne igre »Osvojite 1 leto brezplačnega goriva!«

ČESTITAMO!


Zaključili smo veliko nagradno igro, ki je potekala od 1. decembra 2020 do 31. januarja 2021. Vsi, ki ste na bencinskih servisih MOL natočili vsaj 20 litrov goriva MOL EVO, ste imeli priložnost osvojiti 1 LETO BREZPLAČNEGA GORIVA! Glavno nagrado je osvojil MARTIN RUTAR!
Seznam nagrajencev za vse osvojene nagrade se nahaja spodaj, prav vsi boste o nagradi obveščeni tudi po elektronski pošti.

Prosimo vas, da nam odgovorite na elektronsko pošto ali v zasebno sporočilo na našem Facebook profilu MOL Slovenija najkasneje v 30-ih dneh in nam sporočite: ime in priimek, naslov za pošiljanje nagrade in davčno številko.

Iskrene čestitke vsem nagrajencem!
Vabimo vas, da še naprej spremljate naše ponudbe in prihajajoče nagradne igre!

NAGRAJENCI

5 X DARILNI BON V VREDNOSTI 100 €

 • 1. Denis Dabic
 • 2. Miloš Đaković
 • 3. Gregor Guček
 • 4. Alen Birsa
 • 5. Matija Markovinovič

5 X SET ZA NEGO AVTOMOBILA V VREDNOSTI 50 €

 • 1. Mateja Miklavžina
 • 2. Andrej Vodišek
 • 3. Dejan Kernc
 • 4. Robert Hriberšek
 • 5. Aleš Dolžan

4 X DODATNIH 1.000 TOČK ZVESTOBE

 • Gregor Ječnik
 • Stefan Novak
 • Iztok Simnovčič
 • Anja Vindiš

1X POVRNITEV 3-KRATNEGA ZNESKA RAČUNA OB TOČENJU PREMIUM GORIVA

 • Andrej Lavrič

PRAVILNIK SODELOVANJA V NAGRADNI IGRI »Podarjamo 1 leto goriva MOL EVO«

PRAVILNIK SODELOVANJA V NAGRADNI IGRI »Podarjamo 1 leto goriva MOL EVO«

AGENCIJA NOVELUS d.o.o. v sodelovanju z MOL Slovenija d.o.o. vam za vašo zvestobo podarjata celoletno zalogo goriva MOL EVO. 

 

ORGANIZATOR 

1. člen

Ta Pravilnik določa pravila in pogoje sodelovanja v nagradni igri »Podarjamo 1 leto goriva MOL EVO« „AGENCIJA NOVELUS d.o.o. v sodelovanju z MOL Slovenija d.o.o. vam za vašo zvestobo podarjata celoletno zalogo goriva.“, katere organizator je Agencija Novelus d.o.o., Ulica Heroja Nandeta 37, 2000 Maribor, matična številka: 3571246000, ID za DDV: SI: 86192876  (v nadaljevanju organizator) v sodelovanju z MOL Slovenija d.o.o., Lendavska ulica 24, 9000 Murska Sobota, matična številka: 5952441000, ID za DDV: SI: 88362264. 

Odgovornost za nagradno igro je izključno na Organizatorju. 

Pravilnik nagradne igre bo objavljen na internetnem naslovu www.mol.si ter na spletni strani www.zadenigorivo.si.

NAMEN NAGRADNE IGRE 

2. člen

Namen organiziranja nagradne igre je promocija goriva MOL EVO, blagovne znamke v lasti Skupine MOL, ki so navedeni v 4. členu tega pravilnika.

TRAJANJE NAGRADNE IGRE

3. člen

Nagradna igra traja od 1.12.2020 do vključno do 30.01.2021 do 24.00 ure in poteka na vseh bencinskih servisih v upravljanju MOL Slovenija d.o.o. 

ORGANIZACIJA IN NAČIN SODELOVANJA V NAGRADNI IGRI 

4. člen

4.1 V nagradni igri lahko sodelujejo fizične osebe, ki sprejemajo pravila in pogoje sodelovanja v nagradni igri, objavljene na spletnih naslovih www.mol.si ali www.novelus.eu. Zaposleni pri Organizatorju ali podjetju MOL Slovenija d.o.o. ali upravljalci bencinskih servisov MOL in njihovi zaposleni v nagradni igri ne smejo sodelovati. V nagradni igri ne smejo sodelovati tudi njihovi ožji družinski člani (zakonec, zunajzakonski partner ali partner iz registrirane istospolne partnerske skupnosti, otroci oziroma posvojenci, vnuki, bratje in sestre ter starši oziroma posvojitelji zaposlenega) ter vse druge pravne in fizične osebe, ki sodelujejo pri organizaciji nagradne igre ali zaposleni v podjetjih, ki so kakorkoli povezani s poslovanjem Organizatorja. Mladoletne osebe lahko sodelujejo v nagradni igri na podlagi pisne odobritve staršev oz. zakonitega zastopnika. 

4.2 Sodelovanje v nagradni igri je pogojeno z minimalnim točenjem vsaj 20 litrov goriva MOL EVO. Posameznik v času trajanja nagradne igre v katerikoli poslovalnici MOL Slovenija d.o.o. toči vsaj 20 litrov goriva MOL EVO. Ob izpolnitvi obrazca na spletni strani www.zadenigorivo.si, je udeleženec takoj vključen v končni žreb nagradne igre. 

Vsak udeleženec, ki bo v nagradni igri sodeloval s prijavo na zgoraj naveden način, sodeluje v nagradni igri z največ 1 (eno) unikatno prijavo. Kot unikatna prijava šteje številka računa, to pomeni, da se vsak posamezni račun lahko uporabi samo enkrat. Posameznik lahko v nagradni igri sodeluje večkrat – vendar z različnimi računi. V primeru, da je račun z isto številko ponovno poslan s strani iste ali druge osebe, se ta prijava razglasi za neveljavno in ne bo uvrščena v žrebanje. 

Vsak udeleženec, ki bo v nagradni igri sodeloval na zgoraj naveden način, mora originalni račun kot dokaz o nakupu, hraniti do konca nagradne igre. Iz računa mora biti razvidno, da je bilo iztočenih vsaj 20 litrov goriva.

4.3 S Prijavo v nagradno igro sodelujoči izrecno izjavlja, da je v celoti seznanjen s temi pravili nagradne igre in izjavlja, da se z njimi v celoti strinja. Prav tako se zavezuje, da bo v celoti spoštoval pravila nagradne igre. 

 

NAGRADNI SKLAD 

5. člen

5.1 Sklad nagrad vsebuje: 

GLAVNA NAGRADA: 1 x eno leto goriva MOL EVO (nagrada je izračunana glede na povprečno porabo goriva osebnega vozila v Sloveniji na podlagi podatkov statističnega urada na povezavi https://pxweb.stat.si/SiStatData/pxweb/sl/Data/Data/1815420S.px/ in znaša 850 €. Nagrada se bo podelila v obliki darilnih bonov)

1x vračilo 3-kratnega zneska vašega računa ob točenju premium goriva 

5 x 100 EUR darilni boni za bencinske servise MOL (darilni bon velja tako za nakup goriva kot ostalih izdelkov v trgovini in Fresh Corner kotičkih)

5 x 50 € darilni set za nego avtomobila

4 x1.000 dodatnih točk zvestobe na vašo MOL FOR ME kartico (nagrada ne presega 42 EUR)

5.2 Nagrad ni možno zamenjati za denar, druge nagrade ali storitve. Slike na promocijskem materialu so simbolične narave. 

 

ŽREBANJE NAGRAD 

6. člen

6.1 Žrebanje glavne nagrade bo potekalo med vsemi izpolnjenimi spletnimi prijavami. 

Glavno žrebanje se izvede 11.02.2021 med vsemi pravilnimi prijavami od začetka do konca nagradne igre. 

7. člen

7.1 O poteku elektronskega žrebanja se mora voditi zapisnik, ki mora vsebovati: kraj in čas žrebanja, skupno število prijav, datum in naziv elektronskega ali drugega javnega medija, v katerem so bila Pravila nagradne igre objavljena, imena in priimki članov komisije, način žrebanja dobitnikov in naziv ter vrednost nagrade posameznega dobitnika. Zapisnik podpišejo vsi člani komisije. 

7.2 Rezultati žrebanja so dokončni, pritožba na rezultate žrebanja ni mogoča. 

DOBITNIKI NAGRAD 

8. člen

Imena in priimki ter kraj bivanja dobitnikov bodo objavljeni na spletni strani www.mol.si najkasneje v 10-ih delovnih dneh po žrebanju. Dobitniki nagrad bodo o prejeti nagradi obveščeni po elektronski pošti.

Dobitniki nagrad s sodelovanjem in potrditvijo, da se strinjajo s splošnimi pogoji sodelovanja v nagradni igri, soglašajo, da se njihovo ime, priimek, kraj bivanja in fotografija ter prejete nagrade objavijo na omenjenih spletnih straneh. V primeru mladoletnikov je za objavo podatkov in fotografije na internetni strani potrebno pridobiti pisno soglasje zakonitih zastopnikov. 

Organizator bo v imenu in za račun nagrajencev obračunal in plačal davčni odtegljaj v višini 25% za prejete nagrade skladno z veljavno zakonodajo. 

Prejemnik nagradne igre je seznanjen, da lahko prejem nagrade vpliva na letni obračun dohodnine. 

 

PREVZEM NAGRAD 

9. člen

9.1 Dobitniki nagrade, ki so izpolnili pogoje po tem Pravilniku, dobijo nagrade v 30-ih dneh od datuma žrebanja, bodisi na naslov, ki ga bo dobitnik posredoval organizatorju, bodisi kot osebni prevzem na izbranem bencinskem servisu MOL – distribucija nagrade je odvisna od tipa podeljene nagrade. O pošiljki bo organizator dobitnika obvestil. 

9.2 Mladoletnik je lahko dobitnik nagrade in jo lahko prejme v primeru, da starši ali zakoniti zastopniki mladoletnika pisno pristanejo in se strinjajo s tem Pravilnikom in nagrado v imenu mladoletnika tudi prevzamejo. 

9.3 S trenutkom prevzema nagrade oziroma po potrebi s podpisom posebnega dogovora ali izjave o prevzemu nagrade, prenehajo vse obveze Organizatorja do dobitnika.

9.4 V roku 8 dni od dne, ko se dobitnika obvesti o prejemu nagrade mora dobitnik nagrade organizatorju posredovati naslednje podatke: 

 • Naslov stalnega ali začasnega prebivališča
 • Davčno številko

V primeru, da je dobitnik nagrade tujec, ki nima slovenske davčne številke, mora predložiti samo osebni dokument, iz katerega se lahko razberejo identifikacijski podatki (ime in priimek, naslov, kraj prebivanja, država prebivanja, država davčnega rezidentstva, številka osebnega dokumenta, identifikacijska številka za davčne namene dodeljena v državi rezidentstva). 

Nerezidenti, ki imajo slovensko davčno številko, morajo poleg navedenega obvezno priložiti tudi svojo slovensko davčno številko. 

9.5 Nagrada se ne podeli, izžrebanec pa izgubi pravico do nagrade, če izžrebanec: 

 • V roku 8 dni ne posreduje vseh zahtevanih točnih podatkov,
 • Ne izkaže svoje istovetnosti z veljavnim osebnim dokumentom,
 • Krši pravila ali ne izpolnjuje pogojev za sodelovanje v nagradni igri ali če ne sodeluje v nagradni igri na v teh pravilih opredeljen način, 
 • Pisno ali ustno izrazi voljo, da se nagradi odpoveduje, 
 • Nagrade ne prevzame v roku 14 dni od prvega poskusa vročitve ali v primeru, 
 • Če nagrajenca ni mogoče obvestiti o pravici do nagrade na komunikacijske poti, ki jih je nagrajenec v okviru sodelovanja v nagradni igri posredoval prireditelju.

9.6 Nagrade ni mogoče prenesti na tretjo osebo ali pri organizatorju unovčiti za gotovino ali zamenjati za drugo nagrado.

9.7 V primeru, da se nagrada ne podeli zaradi razlogov navedenih v tem pravilniku se izvede ponovno žrebanje za posamezne nagrade, ki niso bile podeljene.  

 

PREKINITEV NAGRADNE IGRE 

10. člen

Nagradna igra se lahko prekine samo v primeru, da nastopijo okoliščine, za katere Organizator ni odgovoren, oziroma jih ni mogel preprečiti, odpraviti ali se jim izogniti. Sodelujoči bodo o morebitni prekinitvi nagradne igre obveščeni preko elektronskih ali drugih javnih medijev. 

VARSTVO PODATKOV 

11. člen

11.1 Organizator se obvezuje, da bo vse prejete osebne podatke obdeloval in varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR). 

Sodelujoči v nagradni igri Organizatorju kot upravljavcu osebnih podatkov dovoljujejo, da do preklica sodelujočega vodi, vzdržuje in obdeluje zbirko njihovih zbranih osebnih podatkov izključno za namene obveščanja o nagradni igri. Sodelujoči v nagradni igri lahko pošlje pisni preklic soglasja za obdelavo podatkov na naslov Agencija Novelus, Ulica Heroja Nandeta 37, 2000 Maribor. Organizator je dolžan osebne podatke izbrisati iz svojih evidenc v roku 15-ih dni od prejema zahteve. Sodelujoči ima pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj. 

11.2 Organizator se zavezuje, da osebnih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam, razen če je to potrebno zaradi izvedbe nagradne igre. Sodelujoči je seznanjen in se izrecno strinja, da lahko Organizator posamezna opravila v zvezi z obdelavo pridobljenih osebnih podatkov zaupa pogodbenemu obdelovalcu, skladno z veljavno zakonodajo. 

 

KONČNE DOLOČBE 

12. člen

12.1 Sodelujoči, ki sodeluje v nagradni igri s prijavo izrecno izjavlja, da je seznanjen s tem Pravilnikom sodelovanja v nagradni igri ter z njim soglaša. Pravilnik prične veljati z dnem javne objave na spletnih straneh www.mol.si

Organizator si pridržuje pravico do sprememb Pravilnika, če to zahtevajo vzroki tehnične ali izvedbene narave, vzroki na strani javnosti ter drugi vzroki (višja sila). Spremembe bodo komunicirane pisno.

Za predmetna pravila nagradne igre velja pravo, veljavno na območju Republike Slovenije.

Za spore, nastale v zvezi s to nagradno igro, ki jih ne bo mogoče sporazumno rešiti, bo pristojno stvarno pristojno sodišče v Mariboru.Maribor, dne, 1.12. 2020
Organizator za MOL Slovenija, d.o.o.:

Agencija Novelus, d.o.o. 

Nagrajenci akcije »OSVOJI JO«

ČESTITAMO!

Zaključili smo z našo akcijo »OSVOJI JO«, kjer ste vsi, ki ste v mesecu oktobru 2020 z nami praznovali mesec kave, imeli priložnost osvojiti povsem novo Vespo Primavera. Hvala vsem, ki ste sodelovali in še posebne čestitke KAJI NOVAK, ki je osvojila svoje novo motorno vozilo. Seznam nagrajencem za vse osvojene nagrade se nahaja  spodaj, prav vsi pa boste obveščeni o nagradi tudi po elektronski pošti. Prosimo vas, da nam v zasebno sporočilo najkasneje v 30-ih dneh javite, ime in priimek, naslov, številko računa, ki ga hranite, in davčno številko.

Še enkrat iskrene čestitke vsem nagrajencem, vabimo pa vas, da spremljate našo nagradno igro ob mesecu zvestobe, kjer vaše zbrane točke v novembru meseca decembra pomnožimo tudi do 5-krat!

 

50x 1KG KAVE

1

Borut Mraz

2

Adrijana Kovacevic

3

Sabina Lovrenčič

4

Jožica Kovačič

5

Danilo Hozjan

6

Urban Strenčan

7

Tatjana Grebenc

8

Marija Melanšek

9

BOGDAN DEČMAN

10

Marjetka Pirš

11

Franc Žnidaršič

12

Matic Zamuda

13

Ines Dobnik

14

Marta Dimic

15

zdravko cepe

16

NATAŠA KOVAČ

17

Aleš Pajtler

18

Asja Flamiš

19

Marta Dimic

20

Sabina Lovrenčič

21

Mate Bračič

22

Tjaša Ozimek

23

Patrizia Juric

24

Jožica Kovačič

25

Aleš Ameršek

26

Borut Mraz

27

Sabina Lovrenčič

28

NATAŠA KOVAČ

29

Aleš Pajtler

30

Borut Mraz

31

JOŽE GALIN

32

Sabina Lovrenčič

33

Robert Šajher

34

Mitja Bogataj

35

zorko kenda

36

Uroš Jazbec

37

Smiljan Temlin

38

jana andruščišen

39

Asja Flamiš

40

Katarina Kushnerova

41

Dušan Rituper

42

Vlasta Pisnik Majerič

43

Matej Potočnik

44

Robert Havli

45

Dejan Lamut

46

Gregor Ječnik

47

Hadzera Islamoska

48

Gregor Podkrajšek

49

Vesna Veber

50

Marko Čehovin

 

50X  FC OBSEK ZA KLJUČE

1

Neva Ketiš

2

TOMAZ GABOR

3

Aleš Ameršek

4

Blaž Gerenčer

5

Nejc Pajmon

6

Tamara Čuček

7

NATAŠA KOVAČ

8

Dušan Rituper

9

Roman Arh

10

Viljemka Urnaut

11

Borut Mraz

12

Iztok Živko

13

Marija Melanšek

14

Aleš Pajtler

15

Karin Kočevar

16

Ivo Kalazić

17

Aleš Ameršek

18

Jože Arzenšek

19

Merisa Amidžić

20

Elvis Marc

21

Butala  Leopold

22

Borut Mraz

23

Aleš Ameršek

24

Borut Mraz

25

Klavdija Plohl

26

Gabrijela Bauman

27

Ivo Kalazić

28

Aleš Pajtler

29

Diana Roškar

30

Jožica Kovačič

31

dejan kaisersberger

32

Sašo Bračič

33

Danilo Hozjan

34

Marika Enci

35

Bojan Miško

36

Borut Veselko

37

Aleš Pajtler

38

Karmen Patty Lah

39

Danilo Hozjan

40

ALEŠ MAJCENIČ

41

Vesna Veber

42

Bogomir Breskoč

43

Elvira  Vukojević

44

Avguštin

45

Merisa Amidžić

46

Borut Mraz

47

Aleš Pajtler

48

Aleš Ameršek

49

Suzana Panker

50

Dušan Rituper

 

30X KERAMIČNA SKODELICA FC

1

Borut Mraz

2

Lidija BAJT

3

Gabrijela Bauman

4

Leonida Vogrinec Kolman

5

Anja Kranjc

6

Butala  Leopold

7

Matej Rupar

8

Boštjan Ožanič

9

Nina Mitrovic

10

TANJA ZADRGAL

11

Manca Hrastovec

12

Ciglar Štefan

13

ALEŠ MAJCENIČ

14

Hadzera Islamoska

15

damijana poznič pikl

16

JOŽE GALIN

17

Ciglar Štefan

18

Dušan Rituper

19

Aleš Ameršek

20

Borut Mraz

21

Sabina Lovrenčič

22

Sabina Lavrič

23

Klemen plaznik

24

Karin Kočevar

25

Matija Debelak

26

Borut Mraz

27

Dušan Gornik

28

Iztok lubej

29

Saška Stanojević

30

Saša Karas

 

1X KAVNI AVTOMAT

ZMAGOVALEC

Jože Marinič

 

1x VESPA PRIMAVERA

ZMAGOVALKA

Kaja Novak

Preizkusite naše kakovostno premium gorivo MOL EVO Diesel Plus

Od sedaj naprej boste lahko gorivo MOL EVO Diesel Plus točili na večjih bencinskih servisih MOL, po vsej Sloveniji.
 
Avtocestnima bencinskima servisoma Pince in Lormanje, smo dodali še naslednje bencinske servise MOL izven avtocest: Kranj, Logatec, Litija, Ribnica, Kočevje Ljubljanska, Celje Mariborska 111, Maribor – Tezno, Laško, Radlje ob Dravi, Šalovci, Hotiza, Arclin, Hoče, BTC Letališka, Senožeti, Celje Kidričeva, Lenart, Murska Sobota Lendavska, Murska Sobota Mala Nova, Rogaška Slatina, Rožna Dolina, Nova Gorica ter Kidričevo.
 
Gorivo MOL EVO Diesel Plus omogoča:
 • Odličen učinek čiščenja in ohranjanja čistosti motorja s 25 % več MOL EVOTECH formule
 • Daljšo življenjsko dobo in boljšo zmogljivost motorja
 • Optimalno porabo in zaščito pred korozijo
Privoščite svojemu avtomobilu nekaj več in poskrbite za še daljšo življenjsko dobo njegovega motorja.

 

Več o gorivih MOL EVO si lahko prebereta na: evo.mol.si
×