Družba MOL Slovenija je tudi letos prejela bonitetno oceno odličnosti, ki predstavlja nadpovprečno bonitetno vrednost gospodarskih subjektov in spada med najbolj zanesljive slovenske poslovne subjekte. Bonitetna hiša Bisnode, ki je podelila bonitetno oceno, je največji strateški partner podjetja Dun & Bradstreet, globalnega ponudnika poslovnih informacij za več kot 250 milijonov podjetij v 220 državah že od leta 2002.

Oceno bonitetne odličnosti bonitetne hiše podajo na osnovi različnih kriterijev ocenjevanja bonitete podjetja skozi daljše preteklo in sedanje obdobje. Tako so v ocenjevanje vključeni kriteriji kot so plačilna in kreditna sposobnost, zadolženost, dobičkonosnost in ostali kriteriji tveganja poslovanja s podjetjem. Najvišja ocena bonitetne odličnosti tako predstavlja najbolj zanesljivo, kredibilno in nizko tvegano podjetje za sodelovanje s poslovnimi partnerji – dobavitelji, kupci, zavarovalnicami, bankami in ostalimi poslovnimi partnerji.

V Sloveniji je v letu 2017 med več kot 167 tisoč registriranimi podjetji bonitetno odličnost doseglo zgolj 11.440 podjetij. Ponosni smo, da izkazujemo verodostojnost, nadpovprečno poslovanje, da smo deležni zaupanja v poslovnem okolju v katerem delujemo ter navsezadnje, da spadamo med 6,8% top pravnih subjektov v Sloveniji, ki se lahko pohvalijo z oceno bonitetne odličnosti.

mol slovenija najvisji bonitetni razred