• Storitev car sharing oziroma storitev souporabe avtomobilov MOL Limo, trenutno vključuje floto 300 avtomobilov Volkswagen up! (tretjino predstavljajo električni avtomobili)
  • Celoten sistem souporabe avtomobilov je v lasti in upravljanju Skupine MOL
  • Skupina MOL je s svojimi storitvami souporabe avtomobilov in koles, vodilni ponudnik mobilnih rešitev v Budimpešti
  • Transformacija na področju mobilnosti na osnovi tradicionalne maloprodaje, ima pomembno vlogo v strategiji Skupine MOL 2030

Budimpešta, 25. januar 2017 – Skupina MOL je danes predstavila svojo novo storitev souporabe avtomobilov imenovano MOL Limo, ki je resničen odraz ambicije Skupine MOL postati prva izbira kupcev in pionir mobilnih rešitev v regiji Osrednje in Vzhodne Evrope. Kot del svoje strategije 2030, se želi Skupina MOL prilagoditi spreminjajoči se tržni dinamiki in transformirati svojo tradicionalno maloprodajo goriv v raznolike proizvode in storitve za kupce.

»Mobilnost predstavlja pomembno smer v strategiji Skupine MOL 2030. Svoje maloprodajno poslovanje želimo transformirati s prilagajanjem rastočim področjem povpraševanja potrošnikov in biti del prenove transporta v regiji Osrednje in Vzhodne Evrope. Želimo biti prva izbira kupcev in jim ponuditi vse proizvode in storitve, ki jih potrebujejo na poteh ter tako le-te narediti za njih čim bolj udobne.  Ponudba storitev souporabe avtomobilov, ki bo igrala ključno vlogo v transportnih možnostih velikih mest, se odlično ujema tudi z našo strategijo.« - je povedal Peter Ratatics, Operativni direktor za potrošniške storitve v Skupini MOL.

MOL Limo ponuja fleksibilno rešitev, ki uporabnikom omogoča, da pustijo njihove avtomobile na krajih po njihovem izboru in poteka z roko v roki z javnim transportom in celo souporabo koles. S svojimi sistemi za souporabo avtomobilov in koles (slednji je bil vzpostavljen pred tremi leti), je Skupina MOL vodilni ponudnik mobilnih rešitev za prebivalce madžarske prestolnice.

Dolgoročni cilj Skupine MOL je razširiti mrežo v Budimpešti in drugod ter sčasoma upravljati floto popolnoma električnih vozil, v skladu z razvojem električne infrastrukture na Madžarskem in regiji Osrednje in Vzhodne Evrope. Pričakuje se, da bodo spremembe v potrošniških vzorcih, kot so zmanjševanje pomena lastništva avtomobila in vse večja okoljska ozaveščenost, doprinesle k povpraševanju po storitvah souporabe avtomobilov, kar lahko znatno izboljša kakovost zraka in prometne zastoje v velikih mestih.

Več o sistemu za souporabo avtomobilov MOL Limo najdete na povezavi: https://www.mollimo.hu/en/

Več o sistemu za souporabo koles MOL Bubi najdete na povezavi: https://molbubi.bkk.hu/