Podjetje MOL Slovenija se že drugo leto zapored uvršča v najvišji bonitetni razred odličnosti AAA po mednarodno priznanih kriterijih poslovno analitične hiše Bisnode, strateškim partnerjem družbe Dun & Bradstreet katere svetovna mreža obsega podatke iz več kot 265 milijonov podjetij v 240 državah.

Oceno bonitetne odličnosti bonitetne hiše podajo na osnovi različnih kriterijev ocenjevanja bonitete podjetja skozi daljše preteklo in sedanje obdobje. Tako so v ocenjevanje vključeni kriteriji kot so plačilna in kreditna sposobnost, zadolženost, dobičkonosnost in ostali kriteriji tveganja poslovanja s podjetjem. Najvišja ocena bonitetne odličnosti tako predstavlja najbolj zanesljivo, kredibilno in nizko tvegano podjetje za sodelovanje s poslovnimi partnerji – dobavitelji, kupci, zavarovalnicami, bankami in ostalimi poslovnimi partnerji.

V Sloveniji je v letu 2018 med več kot 171 tisoč registriranimi podjetji bonitetno odličnost doseglo zgolj 15.749 podjetij. Bonitetna odličnost je potrditev dosežkov podjetja in zagotovilo strankam ter poslovnim partnerjem o uspehu, verodostojnosti in zanesljivosti podjetja, MOL Slovenija pa se tako uvršča med 9.2% najbolj zanesljivih poslovnih subjektov v Sloveniji.