1. člen (splošne določbe)

(1) Ta pravila določajo način izvedbe nagradne igre „IZBERI SVEŽE” (v nadaljevanju: nagradna igra).

(2) Organizator nagradne igre je AGENCIJA NOVELUS, d.o.o, Ulica heroja Nandeta 37, 2000 Maribor (v nadaljevanju producent).

(3) Pokrovitelj nagradne igre je MOL SLOVENIJA d.o.o., Lendavska ulica 24, 9000 Murska Sobota (v nadaljevanju pokrovitelj).

(4) Pravila nagradne igre so javno objavljena na spletni strani MOL Slovenija (https://mol.si/si/o-nas/za-medije/sporocila-za-javnost)

2. člen (trajanje nagradne igre)

Nagradna igra poteka od vključno 30. 7. 2018 do vključno 3. 8. 2018.

3. člen (pogoji sodelovanja)

1. Sodelujejo lahko državljani Republike Slovenije, rezidenti Republike Slovenije in državljani držav članic Evropske unije, ki so starejši od 18 let. Če je nagrajenec mlajši od 18 let, ga mora zastopati oseba, starejša od 18 let, ki ima po zakonu in/ali na podlagi ustreznega pooblastila pravico, da zastopa omenjeno mladoletno osebo.
  2. Uslužbenci producenta ali pokrovitelja, ter njihovi najbližji sorodniki (vključno z zunajzakonskimi partnerji), kot tudi uslužbenci vseh, s producentom ali pokroviteljem povezanih pravnih oseb oziroma oseb, povezanih z omenjeno akcijo, ne morejo sodelovati v nagradni igri. Tudi vsi ostali, ki sodelujejo, ne smejo imeti nikakršne podpore s strani zgoraj omenjenih. Vsako takšno sodelovanje se šteje za neveljavno. Pravne osebe in s.p.-ji v nagradnih vprašanjih in objavah ne morejo sodelovati.
  3. Pogoj za sodelovanje je, da se sodelujoči strinjajo s pravili nagradne igre. Šteje se, da s sodelovanjem v nagradni igri sodelujoči pristane na vse pogoje in pravila v zvezi z nagradno igro.

4. člen (Sistemizacija nagradne igre ''IZBERI SVEŽE'')

1. V času trajanja nagradne igre je v nagradni igri mogoče sodelovati preko naslednjega kanala:
    a) Sodelovanje oz. žreb kroglic na BS MOL Hoče
    • BS MOL Hoče, Miklavška cesta 80, 2311 Hoče
  2. Nagradno igro lahko po nagradah delimo na en segment:
    - Nagradna igra z žrebanjem kroglic.

5. člen (način sodelovanja v nagradni igri »IZBERI SVEŽE« z žrebanjem kroglic ob nakupu na bencinskih servisih BS MOL HOČE)

1. V nagradni igri z žrebanjem kroglic na
    • BS MOL Hoče, Miklavška cesta 80, 2311 Hoče
    lahko posamezniki sodelujejo v nagradni igri žrebanja kroglic. Vsak posameznik, ki je upravičen do sodelovanja, ima en (1) poskus žrebanja kroglic.
  2. Posameznik je upravičen do sodelovanja v nagradni igri oziroma do poskusa žrebanja v sledečih taksativno naštetih primerih:
    • Ob predložitvi računa, ki izkazuje nakup na istem bencinskem servisu MOL, kjer poteka žrebanje kroglic in ni starejši od 30 min.
    • Z odgovorom na nagradno vprašanje dneva.
  3. Ko udeleženec izžreba kroglico, jo predloži promotorki na licu mesta, ta pa mu izroči nagrado, v kolikor je izžrebal kroglico, ki je dobitna. Dobitne kroglice so tiste, na katerih je nagradna jasno označena. Različne nagrade med seboj niso zamenljive, prav tako nagrade ne gre zamenjati za njeno vrednost v denarju. V primeru, da izžreba nagradni bon, nagrajenec pusti podatke in mu bon po pošti dostavi MOL Slovenija d.o.o.
  4. Udeležencem pri žrebu pomagajo promotorji na licu mesta, prav tako pa bodo podrobnosti o samem poteku žreba oz. navodila za slednjega objavljena na vidnem mestu na lokaciji žreba.

6. člen (nagrade)

1. Nagradna igra ''IZBERI SVEŽE'' je nagradna igra v reklamne namene. Nagrade so razdeljene v 1 segment:
    • nagrade v nagradni igri z žrebanjem kroglic.
  2. Nagrade v nagradni igri z žrebanjem kroglic se delijo na več različnih tipov nagrad majhne vrednosti, katere nagrajenec prejme na licu mesta ali po pošti. Posameznik lahko izžreba prazno kroglico ali kroglico, katera vsebuje nagrado. Dobitnih kroglic je več tipov oziroma obstaja več različnih nagrad, med seboj niso zamenljive in ne obstaja možnost zamenjave dobitne kroglice oz. nagrade za gotovino. Razen bona, je nagrade potrebno prevzeti na licu mesta.
  3. Nagrade v nagradni igri ''IZBERI SVEŽE'' niso prenosljive ali zamenljive.
  4. Nagrad nagradne igre ''IZBERI SVEŽE'' ni možno zamenjati za gotovino.
  5. Nagrajenci nagradne igre ''IZBERI SVEŽE'' krijejo vse stroške povezane s prevzemom nagrade (morebitne potne stroške ipd.).
  6. Producentova odločitev glede vseh zadev je dokončna in je ni moč spremeniti. Producent si pridržuje pravico, da z izločitvijo iz igre kaznuje vsak sum ali izvedbo goljufije v spletni igri.
  7. Dohodnino, vključno z akontacijo dohodnine za prejeto nagrado in morebitne druge dajatve, opredeljene v zakonodaji Republike Slovenije, krije in obračuna pokrovitelj nagradne igre. Prav tako se nagrajenci strinjajo in so seznanjeni s tem, da se lahko s prejemom nagrade uvrstijo v višji dohodninski razred. V tem primeru nosijo vso finančno odgovornost in posledice sami. Dobitek v nagradnih vprašanjih ali objavah je po točki 3. člena odstavka 105. ZDoh-2 obdavčen kot drugi dohodki, vendar le, če njegova vrednost presega 42 EUR (108. Člen ZDoh-2, Ur.l.RS, št. 117/2006). Akontacijo dohodnine sicer plača pokrovitelj.
  8. Nagradni sklad vsebuje naslednje nagrade:
    • Dišava za avto: 0.50 €
    • EVOX čistilo za vetrobransko steklo: 5,70 €
    • BON v vrednosti 10 €.

7. člen (varstvo osebnih podatkov)

1. Z izpolnjenim podatkom o naslovu elektorskega naslova, kot je to določeno v 3. odst. 4. člena teh pravil, sodelujoči izrecno potrjuje, da je v celoti seznanjen s temi pravili nagradne igre ter se z njimi izrecno strinja.
  2. Z izpolnjenim elektronskim naslovom sodelujoči izrecno soglaša z zbiranjem osebnih podatkov v namen nagradne igre. Z izpolnjenim elektronskim naslovom se sodelujoči izrecno strinjajo tudi z zbiranjem podatkov v marketinške namene in soglašajo, da se jim s strani Pokrovitelja, Producenta in s producentom povezanih oseb po pošti in drugih medijih (gsm, e-pošta) pošilja ankete, obvestila o svojih akcijah, novih izdelkih in nagradnih igrah. Vsakdo ima pravico kadarkoli zahtevati prenehanje obveščanja (v pisni obliki), in sicer tako, da na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. pošljejo elektronsko pošto s svojo telefonsko številko.
  3. Pokrovitelj, Producent in s producentom povezane osebe se zavezujejo, da bodo osebne podatke, zbrane v okviru te nagradne igre, varovali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) (Ur.l.RS, št. 94/2007-UPB1) in Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) (Ur.l.RS, št. 20/1998 s spremembami in dopolnitvami), ter da jih ne bodo posredovali tretjim osebam. Vsi sodelujoči v nagradnih vprašanjih in objavah soglašajo, da lahko organizator javno objavi njihovo ime in priimek v primeru prejema nagrade. ter da jih ne bodo posredovali tretjim osebam.

8. člen (reklamacije)

Vse morebitne reklamacije v zvezi z nagradno igro ter v zvezi z nagradami lahko pošljete na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali pokličete na številko 08/205 15 51.

9. člen (dodatne informacije o nagradni igri)

1. Pogoje nagradne igre je potrebno tolmačiti v skladu s slovensko zakonodajo.
  2. Producent ima pravico umakniti, spremeniti ali dopolniti pravila sodelovanja v nagradni akciji, ki jo ustvarja.

Maribor, 30. 7. 2018