MOL Slovenija je že tretje leto zapored dosegla najvišji razred bonitetne odličnosti AAA in se tako uvrstila tudi me podjetja z zlato bonitetno odličnostjo.

Analitična hiša Bisnode, največja partnerska družba bonitetne hiše Dun & Bradstreet, v okviru mednarodnega projekta izvaja finančne analize podjetij in ima večletno tradicijo v podeljevanju certifikatov bonitetne odličnosti v 19-ih evropskih državah, med njimi tudi v Sloveniji. Bonitetna ocena odličnosti predstavlja nadpovprečno bonitetno vrednost gospodarskih subjektov. Temelji na računovodskih izkazih subjektov za zadnje poslovno leto in napoveduje varnost poslovanja v naslednjih 12-ih mesecih. Bonitetno oceno odličnosti imajo najboljša podjetja s ključno diferencialno prednostjo pri poslovanju.

MOL SLOVENIJA d.o.o. po analizah za leto 2018 spada v 9,6% najboljših poslovnih subjektov v Sloveniji ter se tako uvršča v najvišji razred AAA. V Sloveniji je v letu 2018 med vsemi 176.466 registriranimi podjetji, zlato bonitetno odličnost doseglo zgolj 12.214 podjetij oziroma samo 6,9% vseh podjetij v Sloveniji. Bisnode je letos petič med vsemi gospodarskimi subjekti izluščil zlata bonitetno odlična podjetja – to so podjetja, ki najvišji razred AAA dosegajo tri leta zaporedoma.

Zlata bonitetna odličnost je ocena, s katero bonitetne hiše na osnovi različnih kriterijev ocenjujejo boniteto podjetja skozi daljše obdobje – med drugim so sestavni del ocene tudi ocena plačilne sposobnosti, kreditna sposobnost, zadolženost, dobičkonosnost in drugi kriteriji tveganosti poslovanja s podjetjem. Podjetje, ki izkazuje zlato bonitetno odličnost, predstavlja najbolj zanesljiv, kredibilen in nizko tvegan poslovni subjekt za sodelovanje z vsemi poslovnimi partnerji: dobavitelji, kupci, zavarovalnicami, bankami in drugimi poslovnimi partnerji.

»Biti zanesljiv poslovni partner našim dobaviteljem, kupcem in ostalim poslovnim partnerjem, je ena izmed temeljnih smernic našega finančnega poslovanja. Ponosna sem, da so naša prizadevanja že tretje leto zapored nagrajena z najvišjim razredom bonitetne odličnosti AAA in da smo postali tudi zlato bonitetno odlično podjetje.« je povedala mag. Jasmina Gregorn, Finančna direktorica v MOL Slovenija d.o.o.