Spletne strani MOL Slovenija d.o.o. uporabljajo piškotke (majhne datoteke podatkov, ki se izmenjujejo med strežnikom in stranko), kar omogoča boljšo izkušnjo pri uporabi spletne strani za obiskovalce in s tem boljše storitve, ki so jih deležni.
Zbiramo tudi anonimne statistične podatke z namenom izboljšanja funkcionalnosti in delovanja naše spletne strani.


Več na Politika zasebnosti
Facebook Youtube Linkedin Instagram

»Piškotek« je majhna podatkovna datoteka (datoteka podatkov, ki se izmenjujejo med strežnikom in stranko), ki se prenese s spletne strani na trdi disk vašega računalnika. MOL oziroma njegovi ponudniki storitev pošljejo piškotke, ko brskate po naši spletni strani oziroma spletnih straneh, kjer se pojavijo naši oglasi, nakupujete, zahtevate ali prilagajate informacije ali se registrirate za nekatere storitve. MOL uporablja piškotke, da se informira o tem, če ste že kdaj obiskali našo spletno stran, in opredeli tiste funkcije/storitve, ki so lahko v vašem interesu. HTTP in »flash« piškotki (lokalni predmeti v skupni rabi) lahko izboljšajo izkušnjo uporabnika, saj se ohranijo želene informacije med obiskom naše spletne strani. Niti s pomočjo HTTP niti »flash« piškotkov (lokalni predmeti v skupni rabi) ni mogoče identificirati uporabnika.

Piškotki so običajno razvrščeni bodisi kot »začasni« piškotki ali »trajni« piškotki.

  • Začasni piškotki (session cookies) ne ostanejo na vašem računalniku, ko zaprete brskalnik.
  • Trajni oz. shranjeni piškotki (persistent cookies) ostanejo v računalniku, dokler jih ne izbrišete ali jim ne poteče veljavnost. Večina brskalnikov samodejno sprejme piškotke kot privzete, vendar običajno obstaja možnost zavračanja piškotkov oziroma selektivnega sprejemanja piškotkov s prilagoditvijo nastavitev v brskalniku. Če so piškotki izključeni, morda nekateri prikazi na naši spletni strani ne bodo na voljo ali nekatere spletne strani ne bodo pravilno prikazane.

Tu lahko najdete informacije o priljubljenih brskalnikih in o tem, kako prilagoditi svoje piškotke v razdelku Pomoč in podpora brskalnika.

Uporabljamo naslednje skupine piškotke:

Analitični piškotki (piškotki, ki jih uporabljajo različna analitična orodja)

Vsakič, ko obiščete spletno stran www.mol.si ali www.molforme.si, programska oprema za spletno analizo ustvari anonimni piškotek, ki nam pove, če ste že kdaj prej obiskali spletno stran. Ta vrsta piškotka nam pomaga do informacij: koliko ljudi brska po spletni strani, od kod prihajajo in katere strani si ogledujejo. Te podatke uporabljamo za lastne namene ocenitve, v kolikšnem obsegu so spletne strani donosne, in v pomoč najti načine za njihovo izboljšanje. Namen analitičnih piškotkov je zgolj zbiranje statističnih podatkov in jih ni mogoče uporabiti za identifikacijo posameznikov.

Funkcijski piškotki

Nekaj ​​piškotkov je v uporabi, da se hranijo vaše nastavitve za orodja in funkcije v uporabi pri obisku naše spletne strani. Na primer, če uporabljate naš virtualni kartični center, se aktivirajo piškotki, da prikličejo vaše podatke za registracijo. Ti piškotki ne zbirajo nobenih osebnih podatkov.

Geografsko ciljani piškotki

Uporabljamo geografsko ciljane piškotke, ki omogočajo, da se na zaslonu naložijo ustrezne vsebine glede na vašo regijo. Ti piškotki uporabljajo podatke iz vašega spletnega brskalnika, da se ugotovi, od kod dostopate.

Lahko onemogočim piškotke?

S spremembo pri nastavitvi spletnega brskalnika lahko podate nesoglasje za piškotke za vse spletne strani ali pa samo za določene spletne strani. Na spodnjih povezavah je več informacij, kako spremeniti nastavitve piškotkov za vsakega od najbolj uporabljenih brskalnikov. Informacije najdete tudi v meniju Pomoč za vaš brskalnik.

Nastavitve piškotkov v brskalniku Chrome
Nastavitve piškotkov v brskalniku Firefox
Nastavitve piškotkov v brskalniku Internet Exporer
Nastavitve piškotkov v brskalniku Safari (Mac)
Nastavitve piškotkov v brskalniku Safari (iPhone and iPad)

Veljavnost politike

Politika o uporabi spletnih piškotkov se uporablja od objave dalje do preklica oziroma morebitne spremembe.

×