Spletne strani MOL Slovenija d.o.o. uporabljajo piškotke (majhne datoteke podatkov, ki se izmenjujejo med strežnikom in stranko), kar omogoča boljšo izkušnjo pri uporabi spletne strani za obiskovalce in s tem boljše storitve, ki so jih deležni.
Zbiramo tudi anonimne statistične podatke z namenom izboljšanja funkcionalnosti in delovanja naše spletne strani.


Več na Politika zasebnosti
Facebook Youtube Linkedin Instagram

Pri MOL-u se svojim strankam vselej trudimo zagotoviti visoko kakovostna goriva. Bencinsko gorivo EVO 95 je gorivo z visoko zmogljivimi dodatki, ki dokazano čisti in vzdržuje motor. Gorivo je idealno tako za sisteme z neposrednim vbrizgavanjem kot tudi za klasične motorje z notranjim izgorevanjem.

Zahvaljujoč izboljšani recepturi, vsa goriva EVO čistijo in skrbijo za čistočo vašega motorja* dlje časa, z uspešnim odstranjevanjem oblog. Zmanjševanje nastajanja oblog lahko pomeni manj okvar motorja zaradi saj,  čistejši sistem vbrizga pa motorju zagotavlja optimalno doziranje količine goriva, stabilno delovanje in doseganje tovarniško predpisanih zmogljivosti.

* Preizkusi so bili izvedeni na različnih tipih motorjev v skladu s CEC F-20-98, CEC F-23-01, CEC F-98-08 standardi in TDG-F-13/GDI metodologijo, opravljeni v neodvisnem, pooblaščenem laboratoriju za testiranje.

Rezultati uporabe prenovljenih goriv EVO so čistejši sistem vbrizga ter manj oblog na sesalnih ventilih in na šobah za vbrizg. Zmanjševanje nastajanja oblog lahko pomeni manj okvar motorja zaradi saj. Čistejši sistem vbrizga motorju zagotavlja optimalno doziranje količine goriva, stabilno delovanje in doseganje tovarniško predpisanih zmogljivosti s čimer se bo zmanjšalo tudi število okvar in povečala življenjska doba motorja.

Na osnovi standardnih industrijskih testov, opravljenih z različnimi vrstami goriv in motorjev,* je bil čistilni učinek goriv EVO naslednji:

Čistilni učinek bencina EVO 95:

 • 55 % odstranjenih oblog pri starejših motorjih s posrednim vbrizgom goriva (PFI), kjer se obloge na ventilih lahko pojavijo predvsem zaradi vbrizganega goriva.
 • 31 % odstranjenih oblog pri novejših bencinskih motorjih z neposrednim vbrizgom goriva (GDI), kjer se lahko zaradi goriva na šobah za vbrizg pojavijo obloge.

*Preizkuse smo opravili v skladu s standardi CEC F-20-98, TDG-F-13/GDI, CEC F-23-01 in CEC F-98-08 organizacije European Lab.

Učinek ohranjanja čistosti motorja pri bencinskem gorivu EVO 95

 • 99 % manj oblog pri starejših motorjih s posrednim vbrizgom goriva v primerjavi z referenčnim gorivom EU**.
 • Standardni evropski preizkus čiščenja za novejše bencinske motorje z neposrednim vbrizgom goriva trenutno ne obstaja; edino merilo učinkovitosti za tovrstne motorje je zgoraj predstavljeni preizkus čiščenja. Ta je bil opravljen v skladu s standardom CEC F-20-98.

** Standardno gorivo, ki se uporablja pri preizkusih učinkovitosti goriva. Njegove tehnične specifikacije so skupaj določili predstavniki avtomobilske industrije, proizvajalci dodatkov za gorivo in naftne družbe.

KAJ VAM IN VAŠEMU AVTOMOBILU PONUJA BENCIN EVO 95?

 • Daljšo življenjsko dobo motorja in manjšo verjetnost nepričakovanih okvar, saj se stare obloge na ventilih in injektorjih v primeru daljše uporabe zmanjšajo. Dolgoročni rezultat so nižji stroški vzdrževanja.
 • Z redno uporabo vzdržujete čistočo celotnega sistema za vbrizg goriva, od rezervoarja prek injektorjev pa vse do sesalnih ventilov, s čimer bosta prožnost in sposobnost pospeševanja motorja podobni kot pri novem vozilu.
 • Manj emisij škodljivih snovi.

KOMU PRIPOROČAMO BENCIN EVO 95?

 • Vsem, ki si želijo zanesljivosti in gospodarne vožnje hkrati.
 • Vsem, ki si želijo sestavne dele svojega avtomobila zaščititi že pri oskrbi z gorivom.
 • Vsem, ki so okoljsko zavedni – z uporabo goriva EVO 95 boste prispevali k varovanju okolja, saj naša goriva ne le ustrezajo vsem okoljevarstvenim predpisom Evropske unije, temveč jih celo presegajo. Poleg tega bo delovanje čistih motorjev bližje načrtovanim tovarniškim parametrom, kar pomeni, da bodo emisije škodljivih snovi prav tako manjše.
 • Z uporabo goriva EVO 95 prav tako varujete okolje, saj naša goriva ne le ustrezajo okoljevarstvenim predpisom Evropske unije, ampak jih v številnih primerih celo presegajo. Delovanje čistih motorjev je hkrati bližje načrtovanim tovarniškim parametrom, kar pomeni, da bodo emisije škodljivih snovi manjše.
×