Spletne strani MOL Slovenija d.o.o. uporabljajo piškotke (majhne datoteke podatkov, ki se izmenjujejo med strežnikom in stranko), kar omogoča boljšo izkušnjo pri uporabi spletne strani za obiskovalce in s tem boljše storitve, ki so jih deležni.
Zbiramo tudi anonimne statistične podatke z namenom izboljšanja funkcionalnosti in delovanja naše spletne strani.


Več na Politika zasebnosti
Facebook Youtube Linkedin Instagram

Na bencinskih servisih v Skupini MOL se v okviru projektov na področju mobilnosti, postopoma v ponudbo vključujejo tudi polnilnice za električna vozila.

V Sloveniji lahko vaša električna vozila polnite tudi na lokacijah naših bencinskih servisov:

Na vseh 8 lokacijah, ki jih imamo opremljene z električnimi polnilnicami, imamo na voljo hitre polnilnice:

  • s tremi priključki AC Type 2, DC CCS in DC ChaDeMo in
  • z močjo 50 kW DC + 43 kW AC.

Na prodajnem mestu MOL Pince pa bo poleg hitre polnilnice, predvidoma v letošnjem letu zagnana tudi ultra hitra polnilnica z močjo 175 kW.

Trenutno je polnjenje brezplačno in omogočeno v času obratovanja bencinskega servisa, v kasnejši fazi pa se bo uvedlo zaračunavanje katerega pogoje in dostopnost bomo ob uvedbi le-tega tudi objavili in predstavili kupcem.

O projektu Next-E

Podjetje MOL Slovenija d.o.o. v okviru konzorcija Next-E postavlja 11 hitrih (50 kW DC + 43 kW AC) in eno ultra hitro polnilnico (175 kW) na 11 lokacijah. 7 lokacij, na katerih smo električne polnilnice v uporabo predali decembra 2018 so: Sežana, Kozina, Prestranek, Logatec, Dramlje, Maribor Pobrežje in Murska Sobota Bakovska ulica. Lokacije, ki bodo opremljene z električnimi polnilnicami prav tako v okviru projekta NEXT-E v letošnjem letu pa so še Ljubljana, Slovenska Bistrica, Lormanje in Pince.

Projekt NEXT-E, ki je s strani Evropske komisije bil izbran za sofinanciranje preko Instrumenta za povezovanje Evrope, bo v tako imenovanih TEN-T koridorjih, ob glavnih transportnih poteh in avtocestah mednarodnega pomena, vzpostavil električne polnilnice za vozila na električni pogon. Mreža 222 hitrih polnilnic (50 kW) in 30 ultra hitrih polnilnic (150 – 350 kW) za električna vozila bo povezovala 6 držav Osrednje in Vzhodne Evrope v osrednji prometni mreži Evropske unije, in sicer na Češkem, Slovaškem, Madžarskem, v Sloveniji, na Hrvaškem in v Romuniji. Omrežje NEXT-E bo v celoti zaživelo najkasneje v letu 2020.

Konzorcij sestavljajo Skupina E. ON (Zahodnoslovaška energetika na Slovaškem, E. ON Češka republika, E. ON Madžarska, E. ON Romunija), Skupina MOL s hčerinskimi družbami v vseh 6-ih sodelujočih državah, vključno z MOL Slovenija, Hrvaško elektrogospodarstvo na Hrvaškem, Petrol (v Sloveniji in na Hrvaškem), Nissan in BMW. Projekt NEXT-E je trenutno eden največjih Evropskih razvojnih projektov na področju e-mobilnosti in predstavlja edinstveno sodelovanje vodilnih skupin v sektorjih elektrike, naftne in plinske industrije ter proizvajalcev avtomobilov (OEM).

Skupina MOL bo v okviru projekta NEXT-E vzpostavila več kot 140 polnilnic v vseh 6-ih sodelujočih državah (130 hitrih in 11 ultra hitrih polnilnic).

 

×