Spletne strani MOL Slovenija d.o.o. uporabljajo piškotke (majhne datoteke podatkov, ki se izmenjujejo med strežnikom in stranko), kar omogoča boljšo izkušnjo pri uporabi spletne strani za obiskovalce in s tem boljše storitve, ki so jih deležni.
Zbiramo tudi anonimne statistične podatke z namenom izboljšanja funkcionalnosti in delovanja naše spletne strani.


Več na Politika zasebnosti
Facebook Youtube Linkedin Instagram

Sodobno in tradicionalno – dvoje v enem. Popolna rešitev za manjše industrijske in skupne ogrevalne sisteme na kurilno olje.


Sodobni aditivi

V svojih veleprodajnih depojih MOL trži kurilno olje, obogateno s sodobnimi dodatki. Kurilno olje je gorivo za domove in industrijske ali skupne sisteme ogrevanja manjše kapacitete.

Nasveti in priporočila za uporabo

Najpogostejši problemi pri uporabi kurilnega olja izhajajo iz načina skladiščenja, ki ne upošteva lastnosti kurilnega olja.

Pozorni bodite na

  • Skladiščenje: V primeru shranjevanja na prostem ali v neogrevanem prostoru se pri temperaturah pod 0 °C bistveno zmanjša sposobnost pretakanja in razprševanja goriva.
  • Črpanje in uparjanje: Črpanje je mogoče do temperature 5 ˚C, za učinkovito uparjanje pa mora biti zagotovljenih 20 ˚C.
  • Odsotnost vode: V primeru daljšega skladiščenja lahko zaradi temperaturnih sprememb pride do kondenzacije vlage skozi zračnik rezervoarja, kar lahko vodi v povečano koncentracijo vode. Nabiranje vode v rezervoarju poslabša gorljivost, če pa se voda nabira na dnu rezervoarja, lahko prepreči izhajanje olja. Redno preverjanje in odstranjevanje akumulirane vode je torej zelo priporočljivo.


Prodajne informacije

  • Št. standarda: SIST 1011: 2004
  • Št. carinske tarife: 27101945
×